-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 24 /17:45

VRK atnaujino lipdukų dalinimą balsuojantiems rinkėjams: klaida neištaisyta

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pranešė, kad tęsia lipdukų dalinimą rinkėjams. Ketvirtadienį pastebėjus rinkėjams dalijamuose lipdukuose „Aš balsavau“ padarytą techninę klaidą (žodyje „pakartotinis“ praleistos dvi raidės „ti“), savivaldybių rinkimų komisijoms buvo išplatintas prašymas sustabdyti lipdukų dalijimą.
Lipdukas „Aš balsavau“
Lipdukas „Aš balsavau“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Paaiškėjus, jog pagaminti ir išplatinti naujų „Aš balsavau“ lipdukų nėra techninių galimybių, ir atsižvelgiant į tai, jog per pastarąsias dienas Komisija sulaukė daugybės rinkėjų pageidavimų dalinti jau pagamintus lipdukus, informuojame, jog lipdukų dalijimas sekmadienį atnaujinamas“, - rašoma VRK internetiniame puslapyje.

15min atsiųstame VRK atsakyme teigiama, kad gegužės 26 dienos rinkimams tiek Lietuvoje, tiek užsienyje balsuojantiems rinkėjams ir jų atžaloms buvo atspausdinta trijų rūšių 1 645 000 lipdukų. Vieno lipduko kaina yra 0,03 euro.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lipdukas „Aš balsavau!“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lipdukas „Aš balsavau!“

15min ketvirtadienį gavo informacijos apie tai, jog viena rinkimų apylinkė sulaukė K.Ivanauskaitės-Pettinari laiško, kuriame prašo skubiai „Aš balsavau“ lipdukus paslėpti nuo stalų ir kitų matomų vietų bei nedalinti jų rinkėjams.

„Rinkimų dieną taip pat šių lipdukų prašome nedalinti. Visus lipdukus būsite paprašyti grąžinti VRK. Lipdukus, skirtus vaikams „Kai užaugsiu, balsuosiu“ galite dalinti kaip buvote paprašyti anksčiau. Atsiprašome už nepatogumus“, – rašė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius