TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 23 /15:08

VRM: Sauliaus Skvernelio antausis Loretai Graužinienei buvo „literatūrinės raiškos priemonė“

Trečiadienį skambiu pareiškimu apie Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės poreikį apsaugai nuo jos pačios kalbų pasižymėjęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis atsitraukia.
Loreta Graužinienė, Saulius Skvernelis
Loreta Graužinienė, Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį ministras atsikirto Seimo pirmininkei, prikišusiai jam nekompetenciją sprendžiant su pabėgėlių priėmimu susijusius klausimus. „Galbūt daugiau asmens sargybinių, kurių Seimo pirmininkė pageidauja, apsaugos ją ne tik nuo tikrų pavojų, bet ir nuo kalbėjimo, kuris juokina žmones?“ – šie S.Skvernelio žodžiai tapo dienos fraze.

Vis dėlto dabar ministras atsiprašo. Ketvirtadienį Vidaus reikalų ministerija (VRM) išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad konflikte su L.Graužiniene „neišvengta nesusipratimo“. Seimo pirmininkės adresu paleisti žodžiai esą buvo „literatūrinės raiškos priemonė“, kurią pasitelkė netgi ne pats ministras, o jo patarėjas.

„VRM taip pat informuoja, jog pateikdamas poziciją žiniasklaidai ministro patarėjas savo iniciatyva pavartojo kelias papildomas literatūrinės raiškos priemones. Jos, nors ir buvo pavartotos humoro forma, galėjo būti suprastos ir įvertintos neteisingai bei nevienareikšmiškai. Reiškiame apgailestavimą ir atsiprašome asmenų, kuriuos tai galėjo įžeisti”, – teigiama pranešime.

Su L.Graužinienės pareiškimais apie S.Skvernelio kompetencijos stoką VRM kategoriškai nesutinka. 

„VRM taip pat primena, jog Lietuva kartu su kitomis šalimis aktyviai kovojo už teisę dalyvauti migrantų atrankos procese. To pavyko pasiekti: tarybos sprendimo projekte įtvirtinta, jog valstybės narės turi teisę skirti savo ryšių pareigūnus. Jie, bendradarbiaudami su Italija, Graikija ir Europos prieglobsčio paramos biuru, gerbdami nediskriminavimo principą, galės nurodyti savo prioritetus, kurių pagrindu vėliau bus sudarinėjamas galimų perkėlimui asmenų sąrašai“, – teigia VRM.

Pats ministras pranešime daug ir išsamiai kalba apie nelegalių migrantų problemą. Bet apie L.Graužinienei skirtas sparnuotas frazes – nė žodžio.

„Šioje srityje turime būti ambicingesni, nes kai sistema neveikia, tampame traukos faktoriumi nelegaliems migrantams. Turime siųsti aiškią žinią, kad Europa nėra ta vieta, kur galima be vargo patekti ir gyventi nelegaliai. Turime suvienyti pajėgas kovodami su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis, kurioms nelegalų gabenimas yra verslas. Turime juos užkardyti, atimti neteisėtus veiklos įrankius, imtis kitų priemonių, kad ši veikla pagaliau baigtųsi. Neradus migracijos krizės sprendimo būdų kyla pavojus Šengeno erdvės ir Dublino sistemos, kuri yra ES prieglobsčio pagrindas, funkcionavimui“, – ministerijos pranešime teigia S. Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius