Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 09

VTEK prašo ministerijos papildomų duomenų dėl ugniagesių vado K.Lukošiaus

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) prašo Vidaus reikalų ministerijos papildomų duomenų dėl ugniagesių vado Kęstučio Lukošiaus sprendžiant, ar yra pagrindo pradėti tyrimą dėl jo galbūt supainiotų interesų.
PAGD vadovas Kęstutis Lukošius šį namą įsigijo iš verslo, tiesiogiai suinteresuoto jo sprendimais valstybės tarnyboje
PAGD vadovas Kęstutis Lukošius šį namą įsigijo iš verslo, tiesiogiai suinteresuoto jo sprendimais valstybės tarnyboje / Austėjos Usavičiūtės / 15min iliustracija

Ministras Eimutis Misiūnas prašė įvertinti portale 15min.lt praėjusią savaitę paskelbtą informaciją, kad K.Lukošius, prieš pusmetį tapęs ugniagesių vadu, įsigijo nebaigtą statyti namą iš savo buvusio darbdavio – priešgaisrinės saugos srityje veikiančios konsultavimo ir projektų priežiūros įmonės „Poliprojektas“. Publikacijoje nurodyta, kad „Poliprojekto“ valdoma įmonė „Investavimo projektai“ taip pat nupirko K.Lukošiaus turėtos įmonės „Gaisriniai tyrimai“ akcijas už 25 tūkst. eurų. Tai įvyko K.Lukošiui jau tapus PAGD vadovu.

Austėjos Usavičiūtės / 15min iliustracija/Kęstučio Lukošiaus sąsajos su UAB „Poliprojektas“
Austėjos Usavičiūtės / 15min iliustracija/Kęstučio Lukošiaus sąsajos su UAB „Poliprojektas“

VTEK prašo ministerijos patikslinti, ar K.Lukošius, pradėjęs eiti PAGD vadovo pareigas, dalyvavo rengiant, svarstant ar priimant sprendimus, susijusius su bendrovėmis „Poliprojektas“ ar „Investavimo projektai“.

„Be to, VTEK duomenimis, K.Lukošiui artimas asmuo valdo bendrovių „Fire expert” ir „Fire experts“ akcijas, o vienai iš jų vadovauja“, – nurodo komisija.

VTEK taip pat prašo pateikti turimą informaciją, ar iš tiesų K.Lukošius, kaip teigia pats, nusišalino nuo visų sprendimų, kuriais jo buvusi darbovietė gali būti suinteresuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius