Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 21 /14:21

Vyriausybė nustatė prievolę privalomai registruoti kavinių ir barų lankytojus

Dėl COVID-19 plitimo stabdymo trečiadienį Vyriausybė pasitarime priėmė naujus sugriežtinimus. Jie numato, kad dabar privalomai bus registruojami laisvalaikio, pramogų, viešojo maitinimo ir kitų vietų lankytojai. Lažybų ir totalizatorių punktuose nurodoma valdyti asmenų srautus, nustatyti saugaus atstumo laikymąsi ir kitas priemones.
Kultūros baras „Kablys“
Kultūros baras „Kablys“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausybės nutarimo projektą parengusi Vidaus reikalų ministerija (VRM) aiškina, kad siūlomas privalomas laisvalaikio, pramogų, viešojo maitinimo ir kitų vietų lankytojų registravimas leis geriau užtikrinti pagrindinę infekcijos valdymo priemonę – kontaktinių asmenų atsekamumą ir jų izoliavimą.

Nurodoma, kad dabar dėl nepakankamų priemonių labai sunku atsekti kontaktinius asmenis susibūrimo vietose, ypač baruose, naktiniuose klubuose ir kitose pasilinksminimo vietose, pritraukiančiose didelius lankytojų srautus.

Tai lemia tiek ilgai trunkantį epidemiologinių tyrimų procesą, tiek ypač padidėjusį darbo krūvį tyrimus atliekantiems specialistams.

„Ši priemonė leis geriau identifikuoti infekcijos plitimo grandinę ir organizuoti epidemiologinių tyrimų procesą“, – nurodo VRM.

Srautų valdymą, saugaus atstumo laikymąsi ir kitas būtinas apsaugos priemones lažybų ir totalizatorių punktuose taip pat norima nustatyti siekiant, kad liga neplistų ir šiose vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius