Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 05 30

Žiauraus nusikaltimo Jurbarke liudininkus gąsdina neaiškios mašinos uždengtais numeriais

Nusikaltimo Jurbarke liudininkai bijo, kad jiems gali būti mėginama daryti poveikį – tarp paauglių jau trečiadienį ėmė plisti žinia apie neaiškius automobilius su uždengtais numeriais, besisukiojančius prie liudininkų namų arba gimnazijos, kurią lankė sekmadienio naktį smarkiai sumušta mergina. Gimnazijos direktorė Birutė Genienė 15min patvirtino, kad vaikai matė keistas mašinas, tačiau ji neatmeta, kad tai gali būti įsiaudrinusios fantazijos vaisius, nes vaikai labai sukrėsti ir jaučiasi siaubingai.
Pamoka
Pamoka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jurbarko portalas „Jurbarko šviesa“ ketvirtadienį skelbia, jog prie mokyklos, kurią lankė dešimtokė, sukiojasi keisti automobiliai.

„Mašinose sėdi po kelis neaiškius jaunuolius, jie stebi gimnaziją, sukiojasi aplink. Automobiliai važinėja ir prie tų jaunuolių, kurie yra nusikaltimo liudininkai, namų“, – „Jurbarko šviesai“ sakė gimnazijos direktorės pavaduotojas.

Anot portalo, gimnazijos bendruomenė svarsto, ar tai nėra bandymas paveikti nusikaltimo prieš mergaitę liudininkus.

Pasak „Jurbarko šviesos“, apie tai, kad liudininkus gali būti bandoma paveikti, jurbarkiečiai svarstė ir po to, kai sulaikytas įtariamasis buvo paleistas pasižadėjus neišvykti. Tokią poziciją, pasak portalo, gimnazija išdėstė per ketvirtadienį savivaldybėje vykstantį susitikimą.

Direktorė: policija patarė fotografuoti mašinas

Gimnazijos, kurią lankė žiauriai sumušta dešimtokė, direktorė Birutė Genienė 15min ketvirtadienį leido suprasti, kad taip visko dramatizuoti nereikėtų.

„Vakar dieną vieno berniuko, kuris dalyvavo tame vakarėlyje, šeima, matė prie savo namų (jie gyvena toliau nuo mokyklos), kad važiavo dvi tamsios mašinos užtamsintais langais ir su uždengtais numeriais. O į mokyklos kiemą buvo įvažiavusi kažkokia mašina, bet kad būtų realiai gąsdinama, koks nors realus kontaktas, bent aš nežinau, man niekas nieko nepasakė“, – sakė ji.

Bet gal jau mūsų akys iš baimės didelės.

B.Genienės teigimu, ketvirtadienį savivaldybėje vyko pasitarimas šiuo klausimu ir policija patarė vėl pastebėjus minėtus automobilius fotografuoti ir nuotraukas siųsti policijai arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu.

„Bet gal jau mūsų akys iš baimės didelės – aš taip sakau vaikams“, – neatmetė ji.

Gimnazijos vadovė teigė, jog trečiadienį gimnazijoje apsilankiusios psichologės taip pat vaikams sakė, kad gal tos mašinos važinėjo ir anksčiau, bet tuomet vaikai nebuvo taip įsibaiminę ir jų nematė.

„Aišku, jeigu prie namų buvo tamsios mašinos uždengtais numeriais, kai paprastai mašinos važiuoja su matomais numeriais, galima įtarti“, – svarstė pedagogė.

B.Genienė neslėpė, kad tiek gimnazijos mokytojai, tiek ir vaikai po įvykio jaučiasi blogai.

„Sėdim ir šnekame, vaikai labai išgyvena. Mes ir pirmadienio rytą turėjome psichologę, antradienį buvome šiek tiek nusiraminę. Kai sužinojome, kad paleistas tas vaikinukas, vėl, žinokite, reikėjo psichologo pagalbos – trys moterys atvažiavo į mokyklą, labai blogai, todėl, kad tai yra nenusakoma žodžiais“, – emocijų neslėpė pašnekovė.

Apie nusikaltimu įtariamą jaunuolį ji nieko papasakoti negalėjo, nes jis yra ne šios gimnazijos mokinys. „Mes apie jį nežinome nieko“, – teigė ji.

Ji spėjo, kad į moksleivių šventę, kuri pasibaigė tragiškai, paauglį greičiausiai kažkas pasikvietė.

Nusikaltimas įvykdytas sekmadienio naktį.

Po klasės vakarėlio dešimtoje klasėje besimokanti mergina atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje. Jurbarko rajone gyvenančią septyniolikmetę pasikėsino išžaginti ir žiauriai sumušė kovos menus praktikuojantis paauglys. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius