Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 18

Žudynių vietose Izraelyje buvęs Ž.Pavilionis: man prieš akis stovėjo Paneriai

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis sako, kad šiomis dienomis apsilankius teroristinės grupuotės „Hamas“ surengtose žudynių vietose Izraelyje jam prieš akis buvo Paneriai, kur Antrojo pasaulinio karo metais surengtos masinės Lietuvos žydų žudynės. Anot jo, demokratinis pasaulis turi su tuo kovoti ir paremti Izraelį. Nes kas, jeigu rytoj taip atsitiks su mumis, klausė politikas.
Žygimantas Pavilionis
Žygimantas Pavilionis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Keliant klausimus dėl Izraelio atsako proporcingumo ir Jungtinių Tautų generaliniam sekretoriui Antonio Gutierresui pareiškus, kad „Hamas“ išpuolis nepateisina kolektyvinės bausmės palestiniečiams, paraginus nedelsiant nutraukti ugnį, Ž.Pavilionis sakė, kad šis pareigūnas turėtų įrodyti, jog jo žodžiai bent kažką reiškia.

Jis sakė nematęs nė vieno atvejo, kaip mūsų ar kituose regionuose Jungtinės Tautos ką nors būtų padariusios.

„Kinija ir Rusija blokuoja tą organizaciją nuo bet kokio veikimo ir naudoja tai savo okupacijų pateisinimams. Tai jis gali daug kalbėti, bet turite suprasti, kad „Hamas“ yra teroristinė organizacija – mes oficialiai ją taip pripažinome Europos Sąjungoje, ir jų pagrindinis instrumentas yra civilių žudymas.

Civilių žudymas pas save, lygiai taip pat civilių žudymas ir kitose teritorijose“, – interviu „15/15“ sakė Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

Izraelyje – prašymas „įveikti melo mašiną“

– Tik neseniai nusileidote Frankfurte. Izraelyje su kolegomis iš kitų Baltijos šalių parlamentų lankėtės keletą dienų.

Buvote Jeruzalėje, taip pat kibuce ir toje muzikos festivalio vietoje, kur įvyko baisios žudynės. Kaip jums viskas pasirodė ten?

– Na, šiek tiek matyta. Tokius vaizdus mačiau Ukrainos fronte. Bet tas nežmogiškumo lygis, bijau, kad ten yra toks baisesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius