-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

31-erių metų nusiskandinti bandžiusį kaunietį iš upės ištraukė pareigūnas

Pamainomis dirbantys Kauno apskrities VPK pareigūnai ne tik fiksuoja daromus teisės pažeidimus, tačiau neretai kovoja ir dėl žmonių gyvybių. Lapkričio 17 dienos vakarą Kauno apskrities VPK PR Mobilaus būrio vyr.patruliui Andriui Maciulevičiui teko iš upės traukti nusiskandinti panorusį 31-rių metų vyrą. Pagalbos ranką šis policininkas nelaimėliams ištiesia ne pirmą kartą.

Kauno apskrities VPK informuoja, kad lapkričio 17 dieną apie 21 valandą buvo gautas 55-erių metų moters pranešimas, jog 31-erių sūnus išėjo žudytis. Kauno apskrities VPK PR Mobilaus būrio vyr.patruliams Andriui Maciulevičiui ir Robertui Brundzai nedelsiant nuvykus į Kampiškių gatvę, juos pasitiko vyriškio mama, kuri paaiškino, kad prieš 2 valandas sūnus išėjo iš namų ir nurodė, jog eina prie Nemuno, nebenori gyventi ir negrįš.

Moteriai apibūdinus, kaip apsirengęs iš namų išėjo jos sūnus, pareigūnai apvažiavo aplinkines gatves ir kiemus, o netrukus Smetonos alėjoje pastebėjo ir apibūdinimą atitinkantį vyrą, kuris brido gilyn į upę. Nors pareigūnai, bėgdami nuo automobilio link vyriškio prašė išlipti į krantą, pastarasis ėjo tolyn ir paniro. Pareigūnams pribėgus prie vandens, maždaug 80 metrų tolyje, matėsi paniręs ir plūduriuojantis vyriškis.

Patrulis Andrius Maciulevičius, nusimetęs tarnybinę liemenę bei striukę, nedelsdamas šoko į Nemuną, nuplaukė prie vyriškio ir jį pastvėręs parplukdė į krantą.

Patrulis A.Maciulevičius, nusimetęs tarnybinę liemenę bei striukę, nedelsdamas šoko į Nemuną, nuplaukė prie vyriškio ir jį pastvėręs parplukdė į krantą. Buvo iškviesti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, kurie vyriškį išsivežė į gydymo įstaigą.

Tris kartus skatintas antrus metus Kauno apskrities VPK dirbantis pareigūnas Andrius savo drąsaus poelgio nesureikšmina ir išlieka santūrus. Paklaustas, ką pagalvojo tą minutę, kai nusprendė šokti į ledinį vandenį, jis prisiminė vertybes, kuriomis kasdien vadovaujasi policijos pareigūnai: „O ką čia galvoti? Nėra laiko pamąstymams. Tu tiesiog atlieki savo pareigą, darai taip, kaip turi būti. Juk ne veltui mus lydi šūkis „Ginti.Saugoti.Padėti““.

Gražių žodžių pareigūnui negaili ir jo viršininkas.

„Dirbant kartu ne kartą teko įsitikinti pareigūno Andriaus drąsa. Tai ryžtingas ir profesionalus pareigūnas“, – apie kolegą šiltai atsiliepė Kauno apskrities VPK PR vadas Gintaras Gatulis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Maciulevičius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Maciulevičius

Tačiau vakaras šiai pareigūnų porai, kaip paaiškėjo, šiuo įvykiu nesibaigė. Apie 23.30 valandą jie sulaukė pranešimo, kad Kauno Karaliaus Mindaugo prospekte esančiame prekybos centre apsaugos darbuotojams reikalinga pagalba. Prekybos centre esančioje boulingo salėje trys girti vyriškiai pažeidinėjo viešąją tvarką, todėl buvo išprašyti iš prekybos centro. Vyrai necenzūriniais žodžiais keikė apsaugos darbuotojus, vis bandė patekti atgal į prekybos centrą. Vienas iš jų susižalojo, todėl buvo pristatytas į gydymo įstaigą.

Atvykus policijos pareigūnams vyrai toliau visus keikė necenzūriniais žodžiais, nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų. Sulaikomi pareigūnų jie pradėjo priešintis, bandė smogti pareigūnams. Sulaikyti du vyrai (gimę 1969 bei 1975 metais) buvo pristatyti į Kauno apskrities VPK Kauno miesto Žaliakalnio PK. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Iš viso praėjusią parą Kauno apskrities VPK PR pareigūnai vyko į 119 iškvietimų (nusikaltimai, eismo įvykiai, smurtas artimoje aplinkoje, triukšmas bei kiti) ir, sekdami karštais pėdsakais, sulaikė 3 asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius