-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 šeimos narių nužudymu įtariamas kaunietis nepakaltinamas, bet teismas vis tiek gilinsis į jo bylą

Šeimos narių nužudymu Gaižėnuose įtariamas kaunietis Egidijus Anupraitis verdikto laukia ligoninėje. Kai įtariamasis ekspertų yra pripažįstamas nepakaltinamu, baudžiamoji byla vis tiek nagrinėjama teisme. Tokiais atvejais teisėjai nepriima apkaltinamojo nuosprendžio, o tik paskiria priverstinį gydymą.
Anupraičių šeimos laidotuvės
Anupraičių šeimos laidotuvės / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl Kauno rajone kovo mėnesį įvykdyto 4 asmenų nužudymo, 26 metų įtariamasis E.Anupraitis dėl savo sveikatos būklės perkeltas gydymui į psichiatrijos ligoninę. Įtariamasis ten bus gydomas iki bylos išnagrinėjimo teisme.

Savo artimųjų – motinos, tėvo, dėdės ir močiutės – nužudymu bei sunkiu senelio sužalojimu įtariamam Kauno rajono gyventojui E.Anupraičiui gegužės mėnesį teismo nutartimi buvo paskirta kompleksinė teismo psichiatrinė-psichologinė ekspertizė.

Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertinio skyriaus specialistai, atlikę stacionarią ekspertizę, birželio 30 dieną kreipėsi į ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo atliekančius teisėsaugos pareigūnus.

Ekspertai konstatavo, kad E.Anupraitis ir nusikaltimo, kuriuo įtariamas, padarymo metu, ir dabar serga lėtiniu psichikos sutrikimu, dėl kurio negali suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti. Be to, jam būtinas gydymas, kuris gali būti atliekamas tik specializuotoje gydymo įstaigoje. Todėl įtariamajam rekomenduojama taikyti priverstinį gydymą psichiatrinėje ligoninėje griežto stebėjimo sąlygomis, rašoma Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

15min montažas/Egidijus Anupraitis
15min montažas/Egidijus Anupraitis

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančios Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Auksės Lipkevičienės prašymu, praėjusį mėnesį Kauno apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas priėmė nutartį dėl E.Anupraičio perkėlimo į Respublikinę Rokiškio psichiatrijos ligoninę.

Pasak prokurorės A.Lipkevičienės, kai įtariamasis ekspertų yra pripažįstamas nepakaltinamu, baudžiamoji byla vis tiek nagrinėjama teisme, siekiant nustatyti visas nusikalstamų veikų padarymo aplinkybes. Įsitikinus, kad kaltinimai asmeniui pareikšti pagrįstai, teismas ne priima apkaltinamąjį nuosprendį, o sprendžia dėl priverčiamųjų medicininio pobūdžio priemonių taikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius