TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alkoholio fabrikas Vilniaus rajone: pareigūnai aptiko 3 tonas falsifikatų

Vilniaus rajone MKT pareigūnai aptiko „pilstuko“ gamybos fabriką: rasta apie 3 tonos denatūrato, degtinės ir brendžio falsifikatų. Rasta daugybė dėžių su tuščia stikline tara, degtinės „Smirnoff“, „Kutskova“, „Ogni Kremlya“, brendžio „Nancy“ etiketėmis ir kamšteliais.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai praėjusią savaitę Vilniaus rajono Buivydiškių kaime aptiko nelegalaus alkoholio gamybos fabriką.

Namo rūsyje rasta alkoholio filtravimo, išpilstymo, pakavimo įranga, daug stiklinės taros ir degtinės, brendžio etikečių. Aptikta apie 3000 litrų alkoholio ir denatūruoto dezinfekcinio skysčio, sulaikyti trys asmenys (Lietuvos ir Latvijos piliečiai).

Turėjo slaptos informacijos

Turėdami informacijos apie neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, MKT pareigūnai gegužės 23 d. rytą, apie 10 val., atliko kratą viename iš privačių Vilniaus rajono Buivydiškių kaimo namų.

Aptikta ir daugiau nei tona latviško denatūruoto dezinfekcinio skysčio „XP–10“.

Muitinės kriminalistai čia užklupo tris vyriškius, kurie iš krovininio mikroautobuso „Mercedes-Benz Sprinter“ į rūsį nešiojo dėžes su stikline tara.

Pačiame rūsyje pareigūnai aptiko šešėlinį alkoholio gamybos fabrikėlį: skirtingose patalpose buvo sumontuota spirito filtravimo ir išpilstymo į butelius, etikečių klijavimo įranga, rasti alkoholio stiprumo matuokliai, stovėjo įvairių dydžių plastikinės talpos su maždaug 2000 litrų skaidraus ir rudos spalvos skysčio, skleidžiančio alkoholio kvapą.

Taip pat patalpose rasta daugybė dėžių su tuščia stikline tara, degtinės „Smirnoff“, „Kutskova“, „Ogni Kremlya“, brendžio „Nancy“ etiketėmis ir kamšteliais.

Pareigūnai įtaria, kad čia buvo falsifikuojami minėti alkoholiniai gėrimai, rasta ir jau pagamintos „produkcijos“.

Aptiktas ir nemažas kiekis – 90 dėžių (1080 litrų) latviško denatūruoto dezinfekcinio skysčio „XP–10“.

Tarptautinė „komanda“

Iš viso konfiskuota apie 2800 litrų alkoholio, kurio vertė daugiau nei 33 000 eurų. Sulaikyto spirito mėginiai perduoti Muitinės laboratorijai ištirti.

Visi trys vyriškiai (vienas jų namo savininkas – Lietuvos pilietis, kiti du – Latvijos piliečiai) buvo sulaikyti ir apklausti. Vėliau jiems buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti (Lietuvos piliečiui – ir dokumentų paėmimas).

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius