Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsimetėliu banko darbuotoju patikėjusi vilnietė neteko 50 tūkst. eurų

Praėjus kelioms dienoms po įtartino skambučio 57 metų moteris atsitokėjo, jog apsimetėlis banko darbuotojas iš jos sąskaitos pagrobė 50 tūkst. eurų.
Policijos reidas Vilniuje
Asociatyvi iliustracija / 15min / Dainiaus Cuberos nuotr.

Kaip 15min informuoja policija, sukčiaus skambučio vilnietė sulaukė pirmadienį, apie 13 val.

Į mobilųjų telefoną jai paskambino nežinomas asmuo ir prisistatė esantis „Swedbank“ darbuotojas.

Apgavikas melavo moteriai apie sukčiavimus jos sąskaitoje ir gavęs reikalingus duomenis pasisavino pinigus.

Atsitokėjusi vilnietė pasitikrino banko sąskaitą ir pasigedusi 50 tūkst. eurų suprato tapusi sukčių auka.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Aplinkybės – aiškinamos.

Penktadienį sostinės policijos papildomai išplatintame pranešime rašoma, kad vasario 13 d. apie 13 val. Vilniuje, Papilėnų g., penkiasdešimt septynerių metų moteriai paskambinęs ir vieno banko darbuotoju prisistatęs nepažįstamas vyras taip sugebėjo įteigti moterį, kad ji įtikėjo padedanti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos slapta atliekamam tyrimui, ir apie telefoninius pokalbius neprasitarė net artimiausiems šeimos nariams.

Sukčius įtikino, kad jos banko sąskaitoje atliekamos neteisėtos finansinės operacijos, todėl būtina jai nuvykti į banką išsiimti el. bankininkystės slaptažodžių generatorių. Beveik visą dieną su pertraukomis, iki 21 val., sukčiai bendravo su nukentėjusiąja, kuri uoliai vykdė visus jų nurodymus.

Sekančią dieną, vasario 14-osios rytą, sukčiai vėl susisiekė su penkiasdešimt septynerių metų moterimi ‒ jie teigė, kad slapta operacija vis dar tęsiasi, todėl nurodė išjungti telefoną ir pasislėpti nuo galbūt prieš ją nukreiptų provokacijų. Nukentėjusioji nieko nelaukdama išvažiavo pas dukrą.

Policijos pareigūnai, tik gavę informaciją apie vykdomą sukčiavimą šios moters banko sąskaitoje, nedelsdami bandė su ja susisiekti, tačiau nepavyko.

Pareigūnai nenuleido rankų ir visais įmanomais būdais bandė užkirsti kelią sukčiams ‒ skambino ir apie 3 val. bendravo su moters artimaisiais: vyru, seserimi, dukra, tačiau nė vienas policijos pareigūnų žodžiais nepatikėjo ir užkirsti kelio sukčiautojams pasisavinti pinigus net nebandė.

Tik kitą dieną nukentėjusioji, banke sužinojusi, kad nuo sąskaitų nuimta 51 382 Eur, kreipėsi į policijos pareigūnus. Į klausimą, kodėl netikėjo policijos pareigūnais, taip ir nesugebėjo atsakyti, teigė, jog buvo labai įtikėjusi sukčiais.

Policija dar kartą primena, kad nei banko, nei policijos darbuotojai niekuomet neklausia ir neprašo atskleisti prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenų, slaptažodžių, PIN kodų ir kitos slaptos tik Jums žinomos informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius