Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apvogtas „Gėrio sergėtojo“ statulėle apdovanotas kaunietis: dingo iš žmonių aukų įsigyta brangi įranga

Lygiai prieš metus Kauno apskrities policijos „Gėrio sergėtojo“ statutėle už nukentėjusiųjų avarijoje gyvybių gelbėjimą apdovanotas jaunas kaunietis Andrius Jakelis spalio 3-osios rytą susidūrė su nemalonumais – pavogta itin brangi įranga, iš žmonių aukų įsigyta per trejus pastaruosius metus. Šią įrangą vaikinas naudojo paties įkurto Katalikų medijų centro veikloje.
Apvogtas „Gėrio sergėtojo“ statulėle apdovanotas kaunietis
Apvogtas „Gėrio sergėtojo“ statulėle apdovanotas kaunietis / A.Jakelio ir 15min nuotr. koliažas

„Šiandien buvo apvogtas mano automobilis, pavogta transliavimo įranga, 3 stovai, kameros. "Vinten" stovas su pro5 galva, "E-image" stovas ir "Sachtler" stovas su ii kartos galva, taip pat kamera "Sony nx5", dvi kameros "Sony vg-30" ir "Atem television studio", visi SDI bei elektros laidai. Jeigu pamatysite skelbimą ar ką nors žinot, prašau, duokit žinoti“, – šeštadienį savo feisbuko paskyroje paskelbė A.Jakelis.

Naktį jis grįžo į namus Kauno Neries krantinėje, o spalio 3-osios rytą išėjęs važiuoti į darbus, aptiko išdaužtą automobilio stiklą.

„Galvojau, gal kas šiaip išdaužė. Po kiek minučių tik supratau, kad, deja, buvau palikęs viduje įrangą. Naudojau ją paties įsteigto Katalikų medijų centro veikloje. Susipirkau visą per trejus centro egzistavimo metus. Kai transliuodavome įvairiausius renginius, aukodavo organizatoriai. Viską, ką suaukojo, investavome į tą įrangą. Labai geri vaizdo stovai buvo, ir kameros. Visus savo daiktus galėčiau atpažinti, stovai turėjo neoriginalių dalių“, – 15min šeštadienio popietę teigė A.Jakelis.

Paklaustas, kiek įvertintų pavogtą įrangą, jis įvardijo 6-7 tūkst. eurų sumą.

„Niekada anksčiau nebuvau patyręs vagystės, pirmą kartą man kažkas panašaus įvyksta. Tik neseniai policija baigė savo darbą vietoje – gal apie pusantros valandos truko. Daugiau nė vienos mašinos, stovėjusios šalia, neapvogė“, – patikino Andrius.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andriui Jakeliui įteikta „Gėrio sergėtojo“ statulėlė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andriui Jakeliui įteikta „Gėrio sergėtojo“ statulėlė

15min primena, kad pernai liepos 26-osios naktį greitkelyje įvyko avarija – nesuvaldyta „Audi“ rėžėsi į atitvarus. Neprisisegę keleiviai buvo išmesti iš mašinos ir be sąmonės liko gulėti ant kelio. Vairuotojams jie buvo matomi tik kaip juodos dėmės. Tragedijos tuomet padėjo išvengti būtent A.Jakelis, laiku sustabdęs savąjį automobilį ir puolęs stabdyti eismo.

Skaitytojo Karolio nuotr./Greitkelyje „Audi“ avarija rėžėsi į atitvarus, nukentėjo 5 žmonės
Skaitytojo Karolio nuotr./Greitkelyje „Audi“ avarija rėžėsi į atitvarus, nukentėjo 5 žmonės

2019 metų spalio 2 dieną Andriui už tai įteiktas „Gėrio sergėtojo“ apdovanojimas.

„Gėrio sergėtojo“ statulėlė iš Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojo, atliekančio viršininko funkcijas, Evaldo Lašinsko rankų jam buvo įteikta Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje.

„Statutėlė Andriui Jakeliui įteikta už tai, kad šio vyro ypatingo pastabumo dėka buvo išvengta didelės tragedijos. Liepos 26 dieną, pastebėjęs juodas dėmes ant kelio ir netrukus supratęs, jog tai gulintys sužeisti žmonės, nedelsiant sustabdė savo automobilį ir, liepęs kolegoms kviesti pagalbą, pats ėmėsi stabdyti eismą, kad vairuotojai važiuodami nesužeistų ant žemės gulinčių eismo įvykio metu sužalotų asmenų. Sustojus vilkikui, pasirūpinta, kad būtų blokuotas eismas, o vėliau, pradėjus iš automobilio rūkti dūmams, jis pats nedelsiant atjungė akumuliatorių. Šio vyro dėka buvo išgelbėtos žmonių gyvybės“, – tuomet A.Jakelio nuopelnus išvardijo E.Lašinskas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andriui Jakeliui įteikta „Gėrio sergėtojo“ statulėlė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andriui Jakeliui įteikta „Gėrio sergėtojo“ statulėlė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius