-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atnaujintas teismas dėl 2 mln. eurų skolos milijonieriaus žmonai: į bylą įtrauktas ir Jurijus Borisovas

Jei įspūdingas grynųjų pinigų sumas iš banko Borisovams vežiodavęs poros patikėtinis iš tiesų pasisavino bent vieną eurą ar litą, šios lėšos turi būti grąžintos ne į milijonieriaus žmonos, o į bendrą poros kišenę. Kaip žinoma, garsi pora skiriasi, tačiau ištuokos procedūra dar nesibaigė ir formaliai jie valdo bendrą jungtinę nuosavybę. Irinos Borisovos iškeltos bylos dėl milijoninių skolų nagrinėjimas atnaujintas, įtraukiant į ją ir sutuoktinį.
Jurijus Borisovas
Jurijus Borisovas / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.

Kauno apygardos teismas trečiadienį byloje dėl beveik 2 mln. eurų skolos paskelbė nutartį, kuria atnaujino bylos nagrinėjimą iš esmės, įtraukiant į bylą ieškovės pusėje Jurijų Borisovą trečiuoju asmeniu, nepareiškiančiu savarankiškų reikalavimų.

Šioje byloje ieškovė Irina Borisova prašo priteisti jai iš atsakovo Anatolijaus Burluckio 1 805 165 Eur skolą ir bylinėjimosi išlaidas.

Ieškovė nurodė, kad 2012 m. vasario 21 d. išdavė atsakovui, kuris ilgą laiką buvo jos sutuoktinio darbuotojas, o vėliau ir jų bendrų namų ūkvedys, notariškai patvirtintą įgaliojimą ieškovės vardu gauti grynuosius pinigus iš sąskaitos banke.

Iš banko pažymos moteris sužinojo, kad nuo 2012 m. vasario 28 iki 2013 m. rugpjūčio 28 d. iš jos sąskaitos ūkvedžiui grynaisiais išmokėti iš viso 2 388 337 eurai.

2013 m. rugpjūtį ieškovė susipyko su savo sutuoktiniu, o 2013 m. rugsėjį inicijavo santuokos nutraukimo bylą. Netrukus po to ieškovė, nebegalėdama pasitikėti atsakovu, atšaukė įgaliojimą ūkvedžiui. Norėdama sužinoti, kokia pinigų suma įgaliojimo galiojimo laikotarpiu buvo paimta iš jos sąskaitos ir kokiais tikslais buvo panaudota, ieškovė iš AB SEB banko gavo pažymą apie grynųjų pinigų išmokėjimus iš ieškovės sąskaitos, ir iš pažymos sužinojo, kad nuo 2012 m. vasario 28 iki 2013 m. rugpjūčio 28 d. iš jos sąskaitos atsakovui grynaisiais pinigais buvo išmokėta iš viso 2 388 337 Eur.

Atsakovas pripažino, kad pagal įgaliojimą gaudavo banke grynuosius iš ieškovės sąskaitos, tačiau kiekvienas pinigų paėmimas, kurių buvo iš viso 46 atvejai, buvo atskirai sutartas ir užsakytas pačios ieškovės. Atsakovas visada sąžiningai vykdydavo ieškovės pavedimus ir nurodymus, parveždavo jai pinigus. Priešingu atveju, kaip teigė atsakovas, jis būtų nedelsiant atleistas iš darbo, nes atsakovo veiksmus nuolatos kontroliuodavo ieškovė arba jos vyras.

Teismas nustatė, kad ginčo lėšos, kurios iš banko buvo išmokėtos atsakovui, buvo ieškovės banko sąskaitoje. Ieškovė nurodė, kad didžioji dalis lėšų buvo jai padovanota jos sutuoktinio J.Borisovo.

Tačiau į bylą nėra pateikta įrodymų, kad tarp Jurijaus ir Irinos Borisovų buvo sudarytos lėšų dovanojimo sutartys. Be to, Vilniaus apylinkės teisme nuo 2013 m. rugsėjo pabaigos yra nagrinėjama civilinė byla pagal ieškovės I.Borisovos ieškinį atsakovui J.Borisovui dėl santuokos nutraukimo ir teisinių pasekmių. Prie šios bylos 2017 m. sausio mėn. Vilniaus apygardos teismo nutartimi buvo prijungta Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama civilinė byla, kurioje vienas iš ieškovės I.Borisovos reikalavimų yra pripažinti negaliojančia I.Borisovos ir J.Borisovo 2012 m. kovo mėnesį sudarytą vedybų sutartį.

Santuokos nutraukimo ir sutuoktinių turto padalinimo byla nėra išnagrinėta.

Teismo vertinimu, ieškovė, reikalaudama priteisti jai iš atsakovo 1 805 165 Eur sumą, siekia tokios vertės turtą sugrąžinti į bendrąją jungtinę sutuoktinių nuosavybę, tokiu būdu padidinti dalintino turto masę, kol nebus įrodyta, kad paimti pinigai buvo asmeninė ieškovės nuosavybė, arba kol šis turtas nebus padalintas (pasidalintas). Teismo sprendimas šioje byloje turės reikšmės ieškovės sutuoktinio teisėms ir pareigoms, todėl yra pagrindas į bylą trečiuoju asmeniu įtraukti Jurijų Borisovą

Bylą atnaujinus, teismo posėdis paskirtas 2017 m. birželį.

Ši nutartis neskundžiama, pažymima Kauno apygardos teismo atstovės trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius