-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Audi A6“ neva parduodantis sukčius: „Ponas, ar jau padarėte pavedimą?“

Pirmadienio vakarą naršydamas automobilių skelbimus autoplius.lt 15min skaitytojas pranešė susidūręs su įtariamais sukčiais ir norėjo įspėti kitus apie netikrą skelbimą.
Aferistas neva parduodantis „Audi“
Aferistas neva parduodantis „Audi“ / autoplius.lt nuotr.

„21.30 val. radau mane domintį auto skelbimą. Paskambinau pardavėjui susitarti dėl laiko, kada galėčiau apžiūrėti automobilį, bet jis prašo perversti užstatą ir kuo greičiau, nes neva jau yra kitų norinčių tai padaryti“, – rašė 15min skaitytojas.

Akylam pirkėjui toks prašymas pasirodė įtartinas, tačiau jis panoro įsitikinti, kad šis skelbimas nėra tikras. „Pasakiau, gerai, atsiųskite banko sąskaitos numerį, padarysiu pavedimą“, – aiškino jis.

Audi A6 automobilį neva parduodantis vyras atsiuntė banko sąskaitą moterišku vardu ir nedelsdamas paskambino pirkėjui. „Ponas, ar jau padarėte pavedimą?“, – domėjosi apsimetėlis.

„Pasakiau, kad už 30 minučių būsiu prie kompiuteriu ir padarysiu, – aiškino 15min skaitytojas. – Dar paklausiau, kokiu adresu ir kelintą valandą rytoj atvažiuoti automobilio.“

autoplius.lt nuotr./Neva parduodamas „Audi A6“
autoplius.lt nuotr./Neva parduodamas „Audi A6“

Pardavėjas apsimetėlis pasakė, kad susitikti būtų galima vidurdienį „prie bokšto“, prie kurio pardavėją turėtų pasitikti žmogus, nuvešiantis prie automobilio. „O gal geriau atvažiuosiu sutartu adresu?“, – pasiūlė sumanus pirkėjas. – Bet jis pasakė tokį adresą, kurio negalima rasti jokiuose žemėlapiuose Kretingoje.“

15min skaitytojui pasirodė įtartinas ir kreipinys, kurį naudojo automobilį neva parduodantis asmuo, todėl jis įtaria, kad pardavėjas, su kuriuo bendravo pirmadienio vakarą, šiuo metu gali būti įkalinimo įstaigoje. „Gal tai nauja nuteistųjų niša? Tuo pačiu telefono numeriu yra du skelbimai tuo pačiu tekstu ir kainos tos pačios“, – aiškino netikrą skelbimą išaiškinęs vyras.

Automobilių skelbimų portalas autoplius.lt rekomenduoja susidūrus su panašiomis situacijomis, kai pardavėjas prašo perversti užstatą dar neapžiūrėjus transporto priemonės, būti itin atsargiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius