Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baikeris L.Baltrūnas vėl važinėja „Harley Davidson“, kurio raktelis tapo žmogžudystės bylos įkalčiu ir guli prokurorų stalčiuose

Nužudymu kaltinamas baikeris Laurynas Baltrūnas-Oblius rado būdą, kaip įpūsti gyvybės savo mėgstamam „Harley Davidson“ motociklui, kurio raktelis liko per kratą jo namuose konfiskuotos liemenės kišenėje. Namų arešto sąlygomis gyvenančio Obliaus prašymas raktą grąžinti prokuratūroje liko neišgirstas, tačiau ne iš kelmo spirtas baikeris išeitį rado už Atlanto.
Laurynas Baltrūnas-Oblius teisme
Laurynas Baltrūnas-Oblius prie teismo ant savojo „Harley Davidson“ motociklo. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Dar gegužės 14-ąją gimtadienį tądien šventęs pagrindinis įtariamasis dėl baikerio Aivaro Kilkaus dingimo L.Baltrūnas į teismą sostinėje buvo atidardėjęs sovietiniu motociklu.

„Aišku, dabar neužsives, ir visi juoksis...“ – tuomet šmaikštavo ir tuo pačiu nuogąstavo 41 metų L.Baltrūnas.

VIDEO: Į teismą su senučiu motociklu atvykęs L.Baltrūnas: „Aišku, dabar neužsives, ir visi juoksis... Visa Lietuva!“

Keliauti seniena šiam baikeriui teko dėl to, kad kaip galimas žmogžudystės bylos įkaltis konfiskuotoje L.Baltrūno liemenėje liko jo motociklo „Harley Davidson“ raktelis. Baikeris guodėsi, kad negali važinėti kur kas naujesniu, komfortiškesniu ir patikimesniu savo turimu „Harley Davidson“ motociklu, juolab kiekviena išvyka iš namų arešto jam tikra atgaiva.

Tačiau šią savaitę, kai aukštesnis teismas Vilniuje ėmėsi nagrinėti L.Baltrūno ir jo advokato apeliacijas dėl kardomųjų priemonių, sostinės centre netikėtai pasigirdo „Harley Davidson“ riaumojimas. Tik versija, kad pareigūnai nebematė prasmės laikyti raktelio prie rezonansinės bylos įkalčių ir grąžino jį savininkui, nepasitvirtino.

Tai kaip L.Baltrūnas užvedė motociklą?

„Užsisakiau (raktelį - aut.) iš Amerikos, ir man atsiuntė“, – paaiškino L.Baltrūnas.

Lietuvis kreipėsi į „Harley Davidson“ atstovus, kurie turi visus jo plieninio žirgo duomenis, todėl galėjo atsiųsti atsarginį raktą.

VIDEO: Laurynas Baltrūnas vėl apsižergė motociklą, kurio raktelis liko per kratą paimtoje liemenėje

Baikeris prasitarė, kad procesas nebuvo nei itin greitas, nei pigus, tačiau galiausiai rezultatu jis liko patenkintas.

Artimiausiu metu L.Baltrūnui galbūt nusimato kelionių ne vien į teismą, nes pastarąją bylą jis, galima sakyti, laimėjo. Vilniaus apygardos teismas sutiko tenkinti jo ir advokato Rolando Tilindžio prašymą, pagal kurį įtariamajam taikomos intensyvios priežiūros sąlygos yra sušvelnintos. Dabar L.Baltrūnas turi teisę išvykti iš namų nuo 7 iki 18 valandos.

Tuo metu pagrindinės jo baudžiamosios bylos perspektyvos išlieka miglotos.

Suprasti akimirksniu

  • 2017 m. spalio 15 d. apie 17 val. Aivaras Kilkus motociklu „Harley-Davidson“ išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, o jo buvimo vieta iki šiol nėra žinoma. Varėnos rajone buvo rastas A.Kilkaus motociklas ir jo šalmas.
  • Baikerių gretose Kumpiu vadinto vyro ne vieną dieną įnirtingai ieškojo ne tik šeima, policija, bet ir būriai savanorių, dalis kurių nė nepažinojo Aivaro, tačiau neliko abejingi šiai dramai.
  • Spalio 20 d. įtarimai dėl neteisėto A.Kilkaus laisvės suvaržymo buvo pateikti Laurynui Baltrūnui, o Vilniaus apylinkės teismas leido jį suimti dviem mėnesiams. Gruodžio 14 d. suėmimo terminą leista pratęsti dar dviem mėnesiams.
  • Gruodžio pradžioje šiame tyrime padaugėjo įtariamųjų, jų sąrašą papildė L.Baltrūno bičiulis Darius Matusevičius. Šis baikeris buvo įtariamas tik tuo, kad išvežė A.Kilkaus motociklą į Varėnos rajoną. Jam įtarimai bendrininkavus šiame nusikaltime ir slėpus įkalčius panaikinti.
  • Gruodžio 15 d. policija netikėtai išsivežė apklausai L.Baltrūno žmoną. Moteris, įtariama įkalčių slėpimu, už grotų praleido dvi paras.
  • 2018 m. vasario 19 d. L.Baltrūnas po keturių mėnesių, praleistų Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, paleistas į laisvę ir iki šiol laukia tyrimo pabaigos namų arešto sąlygomis. Gegužės pabaigoje teismas arešto sąlygas jam sušvelnino.
  • Spėliojama, kad tarp L.Baltrūno ir buvusio klubo „Vorai“ nario A.Kilkaus galėjo būti nesutarimų, susijusių su pinigais, garažais. Aplinkybes tyrėjai dar aiškinasi.
  • Baikerių pasaulyje L.Baltrūnas turi Obliaus pravardę. Jis vadinamas žinomiausiu Lietuvos baikeriu. Jau beveik 20 metų gyvuojančiam baikerių klubui „Vorai“ jis vadovavo nuo pat klubo veiklos pradžios.
  • Oblius yra turėjęs nemalonumų su teisėsauga, kai per koncertą Aukštadvaryje apmėtė kiaušiniais homoseksualumo neslepiantį atlikėją Ruslaną Kirilkiną.
VIDEO: L.Baltrūnas: „Nenustatytoje vietoje, nenustatytu būdu su nenustatytais asmenimis, nenustatytu laiku...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius