-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bate „žolę“ slėpusio vaikino mobilusis padėjo pareigūnams rasti ir stambesnį jos platintoją

Iš visos trys įtariamieji narkotinių medžiagų platintojai sės į kaltinamųjų suolą, informuoja Tauragės apskrities policija.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / Tauragės VPK nuotr.

Tauragės aps. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kurį Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras perdavė į teismą. Kaltinimai pareikšti trims asmenims (vienas jų gimęs 1996 metais, kiti du jaunesni – gim. 1999 m.)

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar praėjusių metų kovo mėnesį, kai pareigūnams į akiratį įkliuvo jiems žinomas 24-erių Šilutės rajono gyventojas, kuris buvo įtariamas narkotinių medžiagų disponavimu ir galimu platinimu. Pilietis buvo pastebėtas važiuojantis automobiliu „Audi 100“. Pareigūnams jį sustabdžius buvo nuspręsta jo vairuojamą automobilį patikrinti.

Pasirodo, kad narkotikų minėtas pilietis turėjo ir juos gabeno gan išradingai – paslėpęs savo bate. Pas vaikiną rasti trys folijoje susukti lankstinukai narkotinės medžiagos – kanapių, kitaip vadinama „žole“.

Pareigūnai netruko išsiaiškinti ir iš kur šias narkotines medžiagas jaunuolis gavo. Jo telefone rasti susirašinėjimai tik palengvino pareigūnams darbą. Netrukus buvo surastas šias narkotines medžiagas vaikinui pardavęs 21-erių Šilutės rajono gyventojas. Kratos metu jo vairuojamame automobilyje „BMW 530D“, pareigūnai po sėdyne aptiko 22 folijos lankstinukus su psichotropine medžiaga – amfetaminu.

Kitą dieną pareigūnai jau beldėsi į Klaipėdoje gyvenančio vaikino duris, turėdami pagrįstų įtarimų, kad tai jis „atsakingas“ už narkotikus, kurie buvo rasti pas minėtus Šilutės rajono gyventojus. Vaikinas dar bandė priešintis atvykusiems pareigūnams, bet buvo sulaikytas, o atlikus kratą jo namuose rasta ir įkalčių.

Pareigūnai rado ir paėmė apie 140 g. kanapių ir apie 2 g. kokaino. Vaikinui teks atsakyti ne tik už narkotikų laikymą ir platinimą, bet ir už pasipriešinimą valstybės tarnautojui. Dėl šio atvejo jam pareikšti papildomi kaltinimai.

Už neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų disponavimą, turint tikslą jas platinti, Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu, pažymima pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius