-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 04 /14:53

Darbininkus Laisvės alėjoje užsipuolęs jaunuolis teisme negalėjo net atmerkti akių: „Buvau durnas“

Ketvirtadienį apie 15 val. Kauno Laisvės al. kilo muštynės. Pro šalį ėjusiems neblaiviems jaunuoliams užkliuvo pastatą renovavę statybininkai. Vienas iš įkaušusių smarkuolių buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Praėjus parai jis jau sėdo į teisiamųjų suolą.
Laisvės alėjoje darbininkus užsipuolęs Laimis Stuopelis
Laisvės alėjoje darbininkus užsipuolęs Laimis Stuopelis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Penktadienį apie 14 val. Kauno apylinkės teisme pagreitinto proceso tvarka pradėta nagrinėti byla dėl prieš tai dieną apie 15 val. Laisvės al. įvykusio viešosios tvarkos pažeidimo.

Į teismo posėdžių salę iš areštinės atvesdintas dvidešimtmetis Laimis Stuopelis nebebuvo toks aršus, koks buvo Laisvės alėjoje. Vaikinas net negalėjo perskaityti teisėjos jam rodomų dokumentų – akys po muštynių buvo akivaizdžiai užtinusios. Nuo fotografų jis slėpė sumuštą veidą.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laisvės alėjoje darbininkus užsipuolęs Laimis Stuopelis
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Laisvės alėjoje darbininkus užsipuolęs Laimis Stuopelis

„Nieko negaliu matyti“, – tikino sulaikytasis.

Jo drabužiai taip pat išdavė, jog būta muštynių: iš striukės styrojo pūkai.

Savo advokatės vaikinas teiravosi, kas jam gresia. Vylėsi, jog bus paleistas. Anksčiau jis buvo teistas du kartus. Pastarąjį kartą – prieš dvejus ar trejus metus. Bausmę yra atlikęs. Baustas dar būdamas nepilnametis.

„Viešieji darbai tikriausiai“, – į klausimą ginamajam atsakė advokatė.

Įdomus faktas tas, kad šiuo metu kaltinamasis vis dar mokosi. Ir mokosi Petrašiūnų statybininkų ruošimo centre. Būtent statybininkus jis ketvirtadienį Laisvės al. ir užsipuolė. Vaikinas nėra baigęs 12 klasių.

„Noriu atsiprašyti nukentėjusiojo. Pats menkai ką prisimenu. Durnas buvau“, – tikino L.Stuopelis.

Vienintelis teisme pasirodęs nukentėjusysis – statybininkas O.M. – žalos atlyginti neprašė, nes jos nepatyrė.

Prokurorė teisėjos paprašė paleisti kaltinamąjį į laisvę ir skirti kardomąją priemonę – pasižadėjimą neišvykti.

Prokurorei pagarsinus kaltinamąjį aktą, paaiškėjo, kad vaikinas ne tik koneveikė statybininkus, vienam jų delnu smogė į kairę ausį, bet ir demonstravo viešai savo lytinį organą.

„Švenčiau lapkričio 2 d. savo gimtadienį. Buvome išsinuomoję centre būstą. Ketvirtadienį baigėsi nuomos sutartis, turėjome išeiti. Ryte labai skaudėjo galvą, tad dar išgėriau. Įvykio metu buvau neblaivus. Viską pripažįstu. Net nežinau, kodėl taip pasielgiau“, – teisme teisinosi Laimis.

Jis prisipažino pirmasis pradėjęs muštynes.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tesmo posėdis
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Teismo posėdis

„Pats mokausi būti statybininku. Pamačiau pastolius, matyt, kažkas sukilo. Nelabai pamenu, kodėl. Nepamenu ir tai, kad demonstravau lytinį organą. Nemačiau net to, kad policininkai mane tramdė. Galvojau, kad ant žemės pargriovė darbininkas.

Pykstu ant savęs. Labai blogai pasielgiau. Man toks elgesys nebūdingas. Retai geriu. O šįkart buvau išgėręs. Negaliu gerti. Nebegersiu. Labai gailiuosi. Visą naktį negalėjau užmigti. Suimsiu save į rankas. Buvau salę išsinuomojęs, norėjau sportuoti. Imsiu mokytis, lankysiu salę“, – tikino kaltinamasis.

Jam suteikta galimybė atsiprašyti nukentėjusiojo. Vaikinas priėjęs norėjo paspausti jam ranką.

„Dirbau nugara į gatvę. Kai staiga išgirdau vaikiną, besikreipiantį į mane: „Ei, gaidžiai, dirbat sau valstybei. Ar ne laikas pradėti dirbti sau?“. Kaltas alkoholis. Kabinėjosi prie kiekvieno žmogaus. Kiekvienam aiškino savo tiesas“, – parodymus teisme davė įsismarkavusį kaltinamąjį bandęs įvykio metu tramdyti nukentėjusysis.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tesmo posėdis
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Teismo posėdis

Jis patikino, kad aršus buvo tik L.Stuopelis. Ir jei statybininkų brigada būtų buvusi jaunesnė, o ne jo amžiaus, kaži kaip jaunuoliui būtų pasibaigę. Jaunesni nebūtų taip ramiai klausę užgauliojimų.

Kaltinamasis, besiklausydamas nukentėjusiojo parodymų, teisme ėmė šluostytis ašaras.

Teismo posėdžių salėje buvo peržiūrimas incidento vaizdo įrašas. Kaltinamasis nenorėjo jo net matyti. Buvo gėda. Už galvos jis susiėmė tuomet, kai išgirdo tai, jog grasino policijos pareigūnams.

Įvykio metu L.Stuopeliui buvo nustatytas 1,61 prom. girtumas.

Įvykio metu L.Stuopeliui buvo nustatytas 1,61 prom. girtumas.

Prokurorė patikino, jog kaltinamasis neišmoksta pamokos. Anksčiau yra teistas du kartus, tad išvadų nedaro. Ji pasiūlė skirti vienerių metų nelaisvės bausmę.

„Ne savo protu tai padariau. Daugiau niekada negersiu. Praleidau pataisos namuose trejus metus. Ten ne mano vieta. Nebenoriu ten atsidurti. Turiu mažų brolių ir seserų“, – teismą tikino kaltinamasis.

Nuosprendis šioje byloje bus skelbiamas lapkričio 14 d.

15min​ primena, jog Laisvės al. šalia „Hesburger“ šiuo metu statybininkai remontuoja namą. Ketvirtadienį darbininkai vykdė darbus ant pastolių, kai staiga pro šalį ėjo keturių girtų jaunuolių gauja, nešina alkoholiniais gėrimais.

Jie be jokio tikslo ėmė kabinėtis prie statybininkų, spardė lentas, landžiojo po statybvietę, judino pastolius, vartojo necenzūrinius žodžius ir net papurškė ašarinių dujų.

„Vienas darbininkas bandė nuraminti juos. Bet tik sulaukė smūgio. Tiesa, smūgiuoti tiksliai įsismarkavusiam jaunuoliui nepavyko. Nė vienas iš darbininkų nenukentėjo. Nuostolių nepadaryta“, – teigė įvykių liudininkas.

Atvykusi policija sučiupo vieną iš aršiausių vaikinų ir išsivežė jį į komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

VIDEO: Vidury baltos dienos Kauno Laisvės alėjoje kilo muštynės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius