-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl per „Facebook“ demonstruoto smurto įtarimų sulaukė ir patyčias filmavęs jaunuolis

Socialiniame tinkle „Facebook“ išplitus filmuotai medžiagai, kurioje užfiksuotos paauglių patyčios, ketvirtadienį Kauno policija įtarimus pateikė 18 metų Arminui Taujeniui, o penktadienį – ir sceną filmavusiam bendraamžiui jaunuoliui.
Egzekucijos vykdytojas atvyko duoti parodymų
Nufilmuotos egzekucijos vykdytojams pareikšti įtarimai, jiems gresia ir įkalinimas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

 Apie antrąjį įtariamąjį policija neteikia jokių duomenų.

Kaip skelbia Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo bei dėl neteisėto laisvės atėmimo pareikšti dviem jaunuoliams. Jiems paskirta ir kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą pagal LR BK 140 str. 3 d. baudžiama laisvės atėmimu iki 2 metų, už neteisėtą laisvės atėmimą pagal LR BK 146 str. 2 d. baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 4 metų. 

Kaip rašė 15min.lt, Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamentas pradėjo ikiteisminį tyrimą ir pavedė ji organizuoti bei kontroliuoti Kauno apygardos prokuratūrai. Policija nedelsdama ėmėsi tirti šio įvykio aplinkybes. 

Nufilmuoti įvykiai yra trejų metų senumo. A.Taujenio advokatas sakė, kad jaunuolis dėl to labai gailisi. Jis dabar sukūręs šeimą ir augina 10 mėnesių vaiką.

VIDEO: Vaikinų kerštas rūsyje

Nukentėjusysis vis dar yra nepilnametis, o šią egzekuciją Kaune jis patyrė būdamas 14-kos.

Yra žinoma, kad tąsyk nepilnametis dėl patirtų skriaudų niekam nesiskundė – bent policija jokio pareiškimo nebuvo sulaukusi ir tyrimo neatliko.

Nepatvirtintais duomenimis, egzekucija nufilmuota Petrašiūnuose.

Policijos teigimu, trečiadienį pradėto tyrimo metu buvo surinkta ir išsaugota visa prieinama informacija, reikšminga nukentėjusiajam ir smurtautojams nustatyti. Taip pat kreiptasi į bendrovę „Facebook, Inc.“, siekiant užblokuoti prieigą prie minėto vaizdo įrašo. Šiuo metu filmuota medžiaga nebepasiekiama.

Netrukus po to, kai minėtas vaizdo įrašas paplito visuomenės informavimo priemonėse, buvo nustatytas šiame įraše užfiksuotas smurtą patyręs asmuo bei smurtautojai.

VIDEO: Egzekucijos vykdytojas atvyko duoti parodymų

Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius