-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20 /19:19

Dėl sprogimų grėsmės evakuoti Šiaulių „Akropolis“ ir „Bruklinas“ jau dirba

Šiauliuose visą dieną tvyrojusi sumaištis pamažu rimsta. Prie vidurdienį po pranešimo apie padėtą sprogmenį evakuotas Šiaulių prekybos centras „Akropolis“ jau dirba. Apie sprogmenį „Akropolyje“ pranešęs jaunuolis tvirtino, kad sprogmuo padėtas ir „Bruklino“ prekybos centre. Iš ten taip pat evakuoti žmonės.Šis prekybos centras dar uždarytas, nes pareigūnai dar nepatikrino vosų patalpų.
Iš Šiaulių „Akropolio“ evakuoti žmonės – pareigūnai ieško bombos
Iš Šiaulių „Akropolio“ evakuoti žmonės – pareigūnai ieško bombos / Alvydo Januševičiaus nuotr.

19.19 val. Po patikros dirba ir „Bruklinas“, kaip praneša 15min.lt žurnalistas Alvydas Januševičius, jame tikrai netrūksta lankytojų.

17.00 val. Policija ir išminuotojai jau išvyko iš „Akropolio“. Po intensyvių paieškų sprogmuo nerastas. Netrukus dauguma parduotuvių vėl atnaujino veiklą. Šalia „Bruklino“ vis dar budi policija su įjungtais švyturėliais.

14.01 val. Šiaulių policija prie „Akropolio“ užtvėrė Aido gatvę. Tai sudarė mažiau nepatogumų, nei situacija šalia „Bruklino“. Čia pareigūnai užtvėrė gerokai judresnę Pramonės gatvę.

Sunkioji technika, autobusai bei lengvieji automobiliai, ketinantys apvažiuoti kvartalą, buvo priversti sukti į siauras šalutines Kanapių ir Liejyklos gatves. Daugybė vairuotojų klausė pareigūnų kelio.

Sunkvežimių vairuotojams kai kuriose gatvėse teko pažeisti eismo taisykles, nes įprastai tokių gabaritų transportas šiomis gyvenamųjų namų rajono gatvėmis nevažinėja.

13.10 val. Žmonės evakuoti ir iš prekybos centro „Bruklinas“. Portalas etaplius.lt praneša, kad apie 12.30 val. policijos ir ugniagesių ekipažai pradėjo rinktis prie prekybos centro „Bruklinas“. Čia taip pat evakuoti žmonės, laukiama išminuotojų.

Prekybos centre „Bruklinas“ žmonių taip pat nebuvo daug, tačiau panikos veiduose – daugiau. Mat vaistinėje buvo garbaus amžiaus žmonių, kurie išsigando evakuacijos. Etaplius.lt rašo, kad šeima su mažu vaiku apsipirkinėjo „Akropolyje“, kai buvo priversti evakuotis, atvyko į „Brukliną“ ir vos po keleto minučių vėl turėjo išgyventi tą patį.

„Brukline“ veikia apie 40 parduotuvių, iš darbo vietų pasitraukė apie 200 pardavėjų, kurie šiuo metu stoviniuoja lauke. Žmonės svarsto, kad tokie pranešimai gali būti konkurentų darbas.

13.01 val. Smalsuoliai, stebėję, kas vyksta prie prekybos centro, išsiskirstė. Laukiama, kol iš Vilniaus atvyks „Aro“ išminuotojai ir patikrins patalpas. Teritorija aptverta. Teigiama, kad apie sprogmenį pranešė kažkoks jaunuolis.

Šalia prekybos centro „Akropolis“ budi keli policijos ekipažai, du ugniagesių automobiliai  ir medikai. Įvestas planas „Skydas“. Laukiama, kol specialistai patikrins patalpas.

Iš „Akropolio“ evakuota šimtai darbuotojų ir lankytojų. Aplinkui būriuojasi smalsuolių minia. Žmonėms neleidžiama žengti net į lauko automobilių stovėjimo aikštelę.

Žmonės negali pasiimti automobilių nei iš ant stogo, nei po pastatu esančios automobilių stovėjimo aikštelės. Specialistai privalo patikrinti, ar bombos nėra po kuriuo nors automobiliu.

Primename, kad pernai jau buvo melagingai pranešta apie sprogmenis Šiaulių „Akropolyje“. Pareigūnai išsiaiškino, kad taip nevykusiai juokavo vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius