Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl vagystės teisiamas Kražių žudikas: „Viską pripažįstu – greičiau viską užbaikim“

Įtariamasis žudynėmis Kražiuose gali sulaukti dar vieno teistumo. Kelmės rajono apylinkės teismas antradienį per vieną dieną išnagrinėjo Rimanto Bekinčio baudžiamąją bylą dėl vagystės. Vyrui taip pat pateikti įtarimai dėl keturių moterų nužudymo Kražiuose.
Rimantas Bekintis
Rimantas Bekintis teisme / Tomo Markelevičiaus nuotr.
Temos: 1 Kražiai

Suimtas R.Bekintis antradienį buvo atvežtas į teismo posėdį. Teisėjui Vidmantui Rudaičiui jis pareiškė, jog prisipažįsta dėl įvykdytos vagystės, bet teigė nieko daugiau nepasakosiąs, nes nori, kad greičiau baigtųsi teismas. Kadangi vyras kaltę pripažino, liudytojai nebuvo apklausiami, byla išnagrinėta sutrumpinta tvarka.

Teismas nuosprendį skelbs kitą savaitę, BNS sakė teisėjas V.Rudaitis.

Nagrinėtoje byloje R.Bekintis kaltinamas iš namo, kuriame buvo apsistojęs kartu su savo sugyventine nuo vasario, iškasęs kelis rožių krūmelius, paėmęs porą durų, bidoną ir kitus daiktus. Už šių daiktų vagystes prokuratūra siūlo skirti laisvės atėmimo bausmę.

Jeigu teismas vyrą pripažins kaltu, jam tai bus 12 teistumas.

Kelmės rajono apylinkės teismas šią vagystės bylą ketino nagrinėti lapkričio 3 dieną. Kaltinamasis į posėdį neatvyko, teisėjas buvo nusprendęs jį atvesdinti. Paaiškėjo, kad tuo metu jis jau vykdė nužudymus.

Kaip skelbta, teismas patenkino Šiaulių apygardos prokuratūros prašymą ir skyrė ambulatorinę psichiatrinę ekspertizę keturiais nužudymais įtariamam R.Bekinčiui. Netrukus jį pradės tirti Vilniaus 2 teismo psichiatrijos skyriaus medikai.

Ekspertų klausiama, ar itin sunkiais nusikaltimais kaltinamas vyras sirgo psichine liga, ar suprato savo veiksmų esmę ir galėjo juos valdyti, ar galėjo visiškai suvokti nusikaltimo pavojingumo pobūdį, ar gali atlikti bausmę, ar gali dalyvauti nagrinėjant teisme, ar reikia taikyti priverčiamąsias medicinos priemones.

Lapkričio 5 dieną R.Bekintis buvo suimtas trims mėnesiams.

Kalėjimų departamentas atlieka tarnybinį patikrinimą, reaguodamas į informaciją, jog Kražių žudynėmis įtariamą R.Bekintį prižiūrėjusi Probacijos tarnyba nenustatė jo galimo pavojaus aplinkiniams. Tyrimas dar nėra baigtas.

Šiemet rugpjūtį vyras buvo nuteistas už fizinio skausmo sukėlimą savo sugyventinei. Kadangi moteris jam atleido ir prašė neskirti griežtos bausmės, teismas į tai turėjo atsižvelgti – R.Bekinčiui buvo skirta devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant.

Įtariama, kad 57 metų vyras moteris Kražiuose žudė kelias dienas iš eilės – po vieną kasdien. Po kelių dienų aptikus pirmąją auką nusikaltimas išaiškintas per pusantros valandos. Įtariama, kad aukos buvo apvogtos, o iš jų paimti pinigai išleisti alkoholiui.

Įtariamasis 1984 metais buvo teistas už nužudymą, vėliau – už vagystes, smurtą artimoje aplinkoje, kelis kartus atliko bausmes įkalinimo įstaigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius