-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dieveniškėse sulaikyta grupė migrantų, fiksuoti juos prie sienos atlydėję žmonės

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai trečiadienio naktį Šalčininkų rajone, vadinamojoje Dieveniškių kilpoje, sulaikė 37 migrantų grupę, užfiksuoti ir iš Baltarusijos pusės juos prie sienos atlydėję asmenys, tačiau tikslus jų vaidmuo kol kas nėra nustatytas. Pamatę pareigūnus dalis migrantų bandė pasprukti, juos teko vaikytis, į orą pakilo ir pasieniečių sraigtasparnis.
Sulaikyti migrantai
Sulaikyti migrantai, asociatyvi nuotrauka / VSAT nuotr.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis 15min informavo, kad apie antrą valandą nakties buvo užfiksuota, kaip 37 asmenų grupė iš Baltarusijos pusės perbėgo sieną į Lietuvą.

„Abipus sienos miškai auga ir tokia grupė, jie tiesiog bėgte per sieną perbėgo“, – sakė G.Mišutis.

Tiesa, trys kartu atėję asmenys palydėjo atėjusiuosius ir patys pasiliko Baltarusijoje bei pasitraukė į šalies gilumą. Vienas jų, anot G.Mišučio, galėjo būti su kauke, tačiau dėl tamsaus paros metu tai sunku patvirtinti.

„Jie sienos nekirto – atėjo kartu, bet pasitraukė, į Lietuvą net neįžengę“, – teigė VSAT atstovas.

Anot jo, negalima atmesti varianto, kad minėti trys asmenys veikė kaip vedliai, tačiau kol kas tikslus jų vaidmuo nėra žinomas.

Tuo tarpu ties Pagaujėnų mišku į Lietuvą įžengę migrantai pasitraukė į šalies gilumą, tačiau neilgai trukus ir patys buvo sulaikyti.

Iš viso šią grupę sudarė 16 čečėnų tautybės Rusijos piliečių iš Dagestano – šeimos, iš kurių aštuoni yra vaikai, bei 21 vyras – 17 Afganistano piliečių ir keturi Indijos piliečiai.

„Per tą sulaikymą buvo niuansai, kad tos šeimos, jos sustojo, pakluso, viskas tvarkoje. O tie (vyrai – 15min) dar bandė vis bėgti, pasieniečiai po mišką vaikėsi juos, kol sugavo visus“, – sakė G.Mišutis.

Migrantų paieškai bei teritorijos žvalgybai buvo pakeltas ir VSAT sraigtasparnis.

VIDEO: Pasieniečiai nufilmavo javų laukuose besislėpusių migrantų sulaikymo operaciją

Trys afganai ir dalis Rusijos piliečių savo dokumentus turi, likusieji – pilietybes nurodė žodžiu.

Pirminiais duomenimis, šią grupę sudarė dvi atskiros grupelės – šeimos ir vyrai – nors sieną jie perėjo ir kartu.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija jau sulaikyta daugiau nei 1,7 tūkst. neteisėtai sieną kirtusių migrantų. Per visą antradienio parą pasieniečiai sulaikė mažiausiai migrantų per liepos mėnesį – 22.

Tačiau trečiadienį, šis skaičius, anot G.Mišučio, jau viršijo pusšimtį. Tikslius paros duomenis VSAT pateiks ketvirtadienį ryte.

Siekiant užtikrinti sienos su Baltarusija apsaugą šiuo metu prie jos budi ne tik pasieniečiai, tačiau ir kitos vidaus tarnybos, Lietuvos kariuomenė, taip pat – Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros FRONTEX bei Estijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius