TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 15 /12:06

Dingusio Mykolo paieška: prašo atsiliepti žmones, kurie su juo prasilenkė Neries krantinėje

Vilniuje dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio aktyvios paieškos tęsiamos, nors jo ieškantiems gausiems savanorių būriams bei pareigūnams po pirmųjų dienų radinių nebepavyksta nieko aptikti. Antradienį savanoriai naršė miškus ir apleistus pastatus, o šiomis dienomis vėl daug dėmesio skirs Neries upei. Trečiadienį paaiškėjo, kad peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus pavyko aptikti kelis žmones, kurie prasilenkė su Mykolu netoli tos vietos, kur jis buvo pastebėtas paskutinį kartą.
Mykolo Davidonio paieška
Mykolo Davidonio paieška / BNS, asmeninio archyvo nuotr.

Prašo atsiliepti su Mykolu prasilenkusius žmones

Trečiadienį paieškų organizatoriai pranešė, kad peržiūrėjus vaizdo kamerų įrašus pastebėta, kad šeštadienį, 2023.02.04, kai Mykolas dingo, bent keli žmonės prasilenkė su juo palei Neries krantinę ties Danijos ambasada.

„Labai prašome atsiliepti ir susiekti su mumis, jeigu tądien laikotarpyje nuo 16:30 iki 17:30 ėjote ta atkarpa pro Danijos ambasadą Sluškų g.“, – rašo paieškų organizatoriai.

Savanoriai šukavo miškus, tikrino vamzdžius, apleistus pastatus

Antradienį organizuotos savanorių grupės iki nakties šukavo aplinkinius miškus. Tikrinti miškų masyvai Valakupių, Antakalnio rajonuose. Tikrinti atviri vamzdžiai, sunkiai prieinamos vietos, apleisti namai, garažai.

Taip pat antradienį vykdytos upės pakrančių segmentų individualios paieškos. Į tokias paieškas kviečiama registruotis ir trečiadienį.

„Ypač kviečiame būti aktyviems savaitgalį, susiplanuoti ir paskirti nedidelę dalį savo laisvo laiko paieškai. Primename: paieškų segmentų žemėlapis: https://tinyurl.com/segmentai,
registracijos forma: https://tinyurl.com/registracija-zonos“, – rašoma Mykolo paieškai sukurtame feisbuko puslapyje.

Paieškų dalyvio nuotr./Mykolo paieškų akimirka
Paieškų dalyvio nuotr./Mykolo paieškų akimirka

Vasario 16-ąją – paieška valtimis ir baidarėmis

„Vasario 16-ąją ir savaitgalį bus organizuojama paieška upėje valtimis, baidarėmis. Dabar geras oras, upė slūgsta, bandysime tai išnaudoti. Jau turime keletą suformuotų paieškos komandų. Jeigu turite patirties, esate pasiruošę, kviečiame prisijungti. Jeigu neturite su kuo plaukti – parūpinsime. Parašykite el. paštu arba palikite komentarą“, – rašo paieškų koordinatoriai.

Primenama, kad visi pasiruošę prisidėti prie tokių organizuotų grupių vykdomų paieškų gali parašyti el. paštu mykolopaieska@gmail.com ar palikite žinutę komentaruose, su visais bus susisiekta.

Tikrinami kamerų įrašai

Antradienį taip pat skelbta, jog vykdant paiešką patikrintos viešojo transporto, viešojo stebėjimo, įstaigų kamerų įrašai. Tačiau mieste taip pat yra ir daug privataus naudojimo kamerų, todėl žmonės prašo gyventojų, įmonių, įsikūrusių teritorijose, pažymėtose grupėje įkeltame žemėlapyje, peržiūrėti vasario 4 d. 16.3020.00 val. vaizdo įrašus.

„Nesvarbu, ar tuo metu įraše kažką pastebėsite, ar ne (tai taip pat informacija), informuokite mus el. paštu mykolopaieska@gmail.com, nurodydami vaizdo kameros vietą ir stebėjimo kryptį“, – pranešama grupės įraše.

Teritorijos žemėlapis – https://tinyurl.com/yc6fdx9u.

„Jeigu žinote apie įrengtas kameras, bet patys negalite jų įrašų patikrinti, parašykite mykolopaieska@gmail.com el. paštu ir nurodykite kameros vietą. Mes vietas registruosime ir patys kreipsimės dėl įrašų. Nemažai kamerų mes jau esame nustatę, tačiau jų yra mažų, įrengtų įvairiose vietose, visų tikrai galėjome nepastebėti“, – rašoma grupėje.

Iki šiol paieška buvo koncentruojama ties Nerimi dėl to, kad po Mykolo dingimo Žirmūnuose, netoli tilto per Nerį, pakrantėje buvo rasta jo striukė, kuprinė, banko kortelė, telefonas, kiti daiktai. Pagrindinė versija – Mykolas gali būti upėje. Policijos vadovas Renatas Požėla yra sakęs, jog pareigūnai tiria versiją, kad Mykolas galėjo tapti nusikaltimo auka.

Mįslingas pradingimas

Vilniečio buvo pasigesta šeštadienį vakare. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos.

Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro. Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.

Dingęs Mykolas Davidonis vilkėjo šiuo megztiniu ir avėjo šiuos batus
Dingęs Mykolas Davidonis vilkėjo šiuo megztiniu ir avėjo šiuos batus

Paskutiniais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Ieškomo jaunuolio mama feisbuke yra paskelbusi, kad „reikia atkurti kuo tikslesnį vaizdą, kas vyko nuo 16.30 val. iki 20 val. vasario 4 d. toje vietoje, kur rasti daiktai.“

Vilnietė nurodė konkrečius orientyrus: Žirmūnų tiltas, po tiltu prie Neries upės („Minsko“ prekybos centro, Olandų g. žiedo ties Šv. Petro ir Povilo bažnyčios prieigos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius