Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 16 /21:06

Dingusio Mykolo paieškos: Neryje nieko nerasta, rengiamasi savaitgaliui, ieškoma liudininkų

Vasario 16-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės dieną, Vilniuje prieš pusantros savaitės dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio paieškos nenutrūksta. Ketvirtadienį buvo tęsiamos Mykolo paieškos upėje. Trečiadienį analizuojant dar nežiūrėtus vaizdo kamerų įrašus Mykolas pastebėtas to šeštadienio, kai dingo, pavakarę einantis pačiu Neries krantu netoli Žirmūnų.
Ieškomas Mykolas Davidonis
Ieškomas Mykolas Davidonis / BNS ir asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Mykolo paieška

Paieškos Neryje – bergždžios

Ketvirtadienio vakarą paieškos komanda pranešė, kad ir ši diena praėjo be rezultatų. Paieškos komanda ir ypač Mykolo artimieji dėkingi visiems, kurie laisvą dieną aktyviai dalyvavo paieškose.

Mykolo paieškai sukurtame puslapyje feisbuke skelbiama, kad ketvirtadienį Neries pakrantėmis buvo plaukta baidarėmis, valtimi. Ugniagesiai gelbėtojai plaukė su sonaru. Taip pat iššukuota didelė dalis sausumoje.

Paskutinėje Mykolo buvimo vietovėje pradėti kabinti skelbimai ieškant liudininkų. Tačiau kol kas jokios naujos informacijos nėra.

Penktadienį bus tęsiamos savarankiškos paieškos (https://tinyurl.com/paieskos-forma), taip pat individualios paieškos segmentuose (https://tinyurl.com/registracija-zonos).

Savaitgaliui ieškoma patyrusių žmonių

Savaitgaliui ieškoma patyrusių žmonių plaukimui savaitgalį, tiek su savo priemonėmis, tiek be. Tų, kurie turi galimybę, prašoma kreiptis tiesiogiai į Andrius Balčiūnas.

Taip pat renkama paieškos komanda su su vandens dronais ir sonarais. Kreiptis reikia į Danguolė Kikutytė.

Renkamos paieškų sausumoje komandos savaitgaliui, susisiekti reikėtų su Neringa Butkutė.

Nuo Vilniaus iki Kauno

„Tęsiamos Mykolo paieškos upėje. Visi Lietuvos regionai nuo Vilniaus iki Kauno jungtis į paieškas“, – rašyta ketvritadienio rytą Mykolo paieškai sukurtame specialiame „Facebook“ puslapyje.

Ypač buvo kviečiami žmonės, kurie turi vandens dronus ir sonarus.

Prieš pradedant paieškas vandenyje, patariama pasižiūrėti bendrą paieškų žemėlapį Vandens paieškos žemėlapis, kuriame reikėtų atkreipti dėmesį į pažymėtas vietas: 1. Maketų plaukimo trajektorija ir strigimo vietos; 2. Skenduolių radimo vietos.

Pastebėtas einantis Neries krantu

Trečiadienį buvo analizuojami vaizdo kamerų, kuriose užfiksuota Neries pakrantė vaizdo įrašai. Viename įraše užfiksuotas ir Mykolas, einantis Neries krantu link Žirmūnų tilto. Mykolas pastebėtas apie 2023.02.04 17 val. praeinant pro Danijos ambasadą Neries krantine link Žirmūnų tilto. Ieškoma liudininkų (https://tinyurl.com/52jr4vsb).

Šalia to tilto vėliau buvo rasta jo asmeninių daiktų – striukė, kuprinė, telefonas, ausinukai.

Taip pat kviečiami atsiliepti žmonės, kurie su Mykolu prasilenkė krantinėje.

Trečiadienį taip pat savanoriai toliau šukavo miškus ir apleistas vietas.

Policija intensyviai dirba, bet rezultatų nėra

Policijos vadovas Renatas Požėla 15min ketvirtadienį sakė, kad policija intensyviai dirba, tiria visas įmanomas versijas, bet kol kas neturi rezultatų.

VIDEO: R.Požėla – apie M.Davidonio dingimą

Policijos vadovas teigė, jog viena versijų yra ir ta, kad M.Davidonis galėjo tapti nusikaltimo auka, o įvykio aplinkybės rodo, kad paieškas reikėtų koncentruoti upėje. Tačiau jis teigė, jog nereikia prarasti vilties, kad vaikinas yra gyvas.

DAUGIAU SKAITYKITE: Kas žinoma apie mįslingą M.Davidonio dingimą? Policijos vadovas pasidalino naujausia informacija

Mįslingas pradingimas

Vilniečio buvo pasigesta šeštadienio, vasario 2 d., vakarą. Artimieji per socialinius tinklus paprašė visuomenės pagalbos.

Dingęs Mykolas Davidonis vilkėjo šiuo megztiniu ir avėjo šiuos batus
Dingęs Mykolas Davidonis vilkėjo šiuo megztiniu ir avėjo šiuos batus

Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, apie 16 val. prie Vingio kino teatro. Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.

Paskutiniais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso Kražių stotelėje ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Ieškomo jaunuolio mama feisbuke yra paskelbusi, kad „reikia atkurti kuo tikslesnį vaizdą, kas vyko nuo 16.30 val. iki 20 val. vasario 4 d. toje vietoje, kur rasti daiktai.“

Vilnietė nurodė konkrečius orientyrus: Žirmūnų tiltas, po tiltu prie Neries upės („Minsko“ prekybos centro, Olandų g. žiedo ties Šv. Petro ir Povilo bažnyčios prieigos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius