Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dūkšto ežere du vyriškiai „prisiunguriavo“ už 7000 eurų

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami aplinkosauginę akciją „Ungurys“, sulaikė du asmenis, kuriems ungurių žvejyba Dūkšto ežere (Ignalinos r.) gali kainuoti apie 7000 eurų.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / AAD nuotr.

Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai savaitgalį pastebėjo Dūkšte medine valtimi plaukiojančius ir įtartinai besielgiančius asmenis. Ežero pakrančių nendrynuose jie tikrino draudžiamus šiame ežere naudoti žvejybos įrankius – ežerines gaudykles.

Krante su 14 ungurių sulaikyti asmenys aplinkosaugininkams paaiškino, kad žuvis sugavo teisėtai žvejodami ungurinėmis gaudyklėmis upeliuose, o Dūkšto ežere tik laikė varžoje, kad jie išliktų gyvybingi.

Sulaikytieji neigė savo kaltę, atsisakė bendradarbiauti su inspektoriais ieškant ir ištraukiant ežerines gaudykles.

Tokiais pasiteisinimais nepatikėję pareigūnai nedelsdami nuplaukė į vietas, kuriose matė „žvejojančius“ asmenis. Nors buvo rastos ir ištrauktos šešios profesionaliai pagamintos ir pastatytos ežerinės gaudyklės, pažeidėjai neigė savo kaltę, atsisakė bendradarbiauti ieškant ir ištraukiant gaudykles.

Asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, abiem gresia po 120–300 eurų baudą, žvejyboje naudotos gaudyklės ir valtis paimta kaip pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės.

Padaryta žala gamtai įvertinta 6 720 eurų.

Pareigūnai taip pat patikrino kitas ežero vietas, kuriose galimai plaukiojo minimi asmenys. Buvo rasta dar 16 to paties tipo ežerinių gaudyklių. Jos iš ežero ištrauktos ir paimtos kaip draudžiami naudoti bešeimininkiai žvejybos įrankiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius