Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elitinių Vilniaus prostitučių byla: nuteisti sekso verslo organizatoriai

Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Aras Žydrūnas Žilinskas ir Gediminas Sidaravičius kaltinami dėl merginų įtraukimo į prostituciją ir pelnymosi iš jų parsidavinėjimo.
Prostititės Ukrainoje
Asociatyvinė iliustracija: sekso darbininkė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Elitinių (ir atitinkamai kainavusių) sekso paslaugų verslo organizavimu kaltinami veikėjai ketvirtadienio pavakarę išgirdo nuosprendį. Vilniaus apygardos teisme Aras Žydrūnas Žilinskas ir Gediminas Sidaravičius pripažinti kaltais baudžiamojoje byloje dėl įtraukimo į prostituciją ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos.

Už tai A.Ž.Žilinskui skirtas 3 metų ir 10 mėnesių, o G.Sidaravičiui – 3 metų laisvės atėmimas.

Iš pirmojo nuteistojo sulaikymo metu paimtą JAV dolerį, penkis latus ir apie 14 000 litų teismas nutarė konfiskuoti.

Už pelnymąsi iš prostitucijos kaltinamiesiems grėsė laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų.

Šiandienis teisėjo Vladislavo Lenčiko nuosprendis dar neįsiteisėjo, per 20 dienų verdiktas gali būti apskųstas apeliacine tvarka.

Beje, ketvirtadienį abu nuteisti vyrai kaip įmanydami slėpė veidus. Vienas jų teismo salėje pasipuošė kauke (žr. filmuotą medžiagą apačioje).

Gediminas Sidaravičius
Kaltinamasis Gediminas Sidaravičius dėjosi praeiviu ir į teismo rūmus neužėjo.

Žurnalistų dėmesio žūtbūt bandę išvengti teisiamieji ketvirtadienį teisme surengė tikrą spektaklį. Pagal tvarkaraštį, nuosprendis turėjo būti skelbiamas 15.30 val., tačiau prie teismo salės durų niekas nelaukė. A.Ž.Žilinskas ir G.Sidaravičius teisme turėjo žvalgą ir laukė jo signalo, kada ateis teisėjas. Kai posėdis pradedamas, žurnalistams filmuoti ir fotografuoti salėje nebegalima.

Vis dėlto G.Sidaravičius neišvengė fotoreporterių objektyvų, kai pasirodė Vasario 16-osios gatvėje netoli Vilniaus apygardos teismo. Kaltinamasis bandė apsimesti atsitiktiniu praeiviu ir į teismo rūmus neužėjo.

Nuosprendžio paskelbimas vėlavo lygiai dvi valandas. Kai teisėjas V.Lenčikas pagaliau įžengė į tribūną, vienam iš kaltinamųjų paskambinęs advokatas paragino skubėti į didžiąją salę antrajame aukšte.

Teisėjui skaitant nuosprendžio rezoliucinę dalį, į salę įžengė du vyriškiai, vienas jų (A.Ž.Žilinskas) buvo kaukėtas. Kaukę vyras nusimovė.

Kai teisėjas paskelbė apie posėdžio pabaigą, akimirkai budrumą praradęs A.Ž.Žilinskas vėl užsimaukšlino veido apsaugą. Veidą kaip įmanydamas slėpė ir G.Sidaravičius.

Kaltinamieji Aras Žydrūnas Žilinskas (kairėje) ir Gediminas Sidaravičius teisme
Kaltinamieji Aras Žydrūnas Žilinskas (kairėje) ir Gediminas Sidaravičius teisme

Pirmosios instancijos teismo proceso metu šie kaltinamieji ir anksčiau vengdavo žiniasklaidos dėmesio, slėpdavosi nuo fotografų ir operatorių.

Teismo salėje jie stengdavosi arba stovėti nusisukę nuo objektyvų, arba sėdėti užsimaukšlinę švarkus ant galvos.

Užsidengę galvas vyrai sėdėdavo net vykstant posėdžiui, kai nėra nei filmuojama, nei fotografuojama, net tai draudžiama.

Bylos duomenimis, internete reklamavosi penkios sekso darbininkės, jų paslaugų kaina siekė 500 litų už valandą. Kai kurios merginos buvo įtrauktos į prostituciją būdamos dar nepilnametės.

Šioje byloje sekso darbininkės buvo pripažintos ne nukentėjusiomis, o liudytojomis. Moterys pyko ant pareigūnų, kad jie sujaukė pelningą veiklą.

Šis procesas Vilniaus apygardos teisme užsitęsė porą metų, nes liudytojas itin sunkiai sekėsi prisikviesti į posėdžius duoti parodymų. Be to, kaltinamojo A.Ž.Žilinsko advokatas prašydavo išleisti jo ginamąjį į egzaminus – vyriškis mokėsi Edukologijos universiteto Socialinių mokslų fakultete. Procesas klimpo ir dėl prokurorų kaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius