Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT: už dantų gydymą odontologai išrašydavo čekius, kuriuos vėliau sunaikindavo

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) tiria brangias odontologines paslaugas teikiančios ir darbuotojams apie 350 eurų atlyginimą mokančios bendrovės veiklą.
Paroda „Baltmedica 2013“
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniuje registruota bendrovė, Druskininkuose ir Vilniuje turinti odontologijos klinikas, įtariama apgaulingai tvarkiusi buhalteriją, o dalies iš pacientų gautų lėšų neapskaitydavo. Preliminariais skaičiavimais, odontologijos klinikos šešėlinis veiklos mastas galėjo siekti šimtatūkstantinę sumą eurų.

VIDEO: FNTT demaskavo šešėlinę odontologijos kliniką

Tai įtaria FNTT, atlikusi kratas odontologijos klinikose, kai buvo rasta juodoji buhalterija. 2016 metais veiklą Vilniuje pradėjusi odontologijos klinika dantų gydymo paslaugas teikdavo ne tik sostinėje, bet ir Druskininkuose. Viešai skelbiamais duomenimis teikiama, kad odontologijos klinikose dirba 25 darbuotojai, kurių vidutinis atlyginimas siekia kiek daugiau kaip 350 eurų per mėnesį.

Odontologijos klinikose dirba 25 darbuotojai, kurių vidutinis atlyginimas siekia kiek daugiau kaip 350 eurų per mėnesį.

Aiškėja, kad teikiant odontologines paslaugas galėjo būti vengiama mokėti mokesčius, o dalis gautų lėšų neapskaityta. Įtariama, kad pacientams sumokėjus už dantų gydymą galėjo būti išrašomi čekiai, tačiau vėliau jie būdavo sunaikinami.

Kratų metu FNTT tyrėjai Vilniuje, esančiose odontologijos patalpose, rado neoficialią buhalteriją, didelį kiekį kasos pajamų orderių ir grynųjų pinigų.

FNTT tęsia ikiteisminį tyrimą, atlieka analizę, kurioje atliekami skaičiavimai dėl nesumokėtų mokesčių sumos ir padarytos žalos valstybei. Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Neapskaitytos pajamos teikiant odontologines paslaugas įvardijamas vienas iš rizikingų veiklos sektorių. Šiais metais Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdyboje buvo baigtas ikiteisminis tyrimas dėl aplaidžios apskaitos tvarkymo viename iš Panevėžio odontologų kabinetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius