Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Garbaus amžiaus žvejį Pagojės tvenkinyje išgelbėjo ugniagesiai

Anykščių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams pavyko išgelbėti Pagojės tvenkinyje skendusio senolio gyvybę. Devintąją dešimtį pradėjęs vyras tądien žvejojo, deja, apvirtus valčiai, atidūrė šaltame vandenyje. Jeigu ne Anykščių savivaldybės Viešintų ugniagesių komandos ugniagesys Eitautas Motiejūnas, ši istorija galėjo baigtis tragiškai.
Viešintų komandos ugniagesys Eitautas Motiejūnas
Viešintų komandos ugniagesys Eitautas Motiejūnas / PAGD nuotr.

Vaikinas, tądien važiuodamas į miestą, pastebėjo tvenkinyje valtimi plaukiojantį žvejį.

Grįždamas atgal, Eitautas, dirstelėjęs tvenkinio pusėn, žvejo nebepamatė. Užuot važiavęs toliau, vaikinas sustabdė savo automobilį ir nuskubėjo tvenkinio link. „Pamačiau, kad žmogus jau vandenyje. Jis laikėsi įsitvėręs į valtį. Mane ir jį skyrė gal penkiasdešimt metrų. Tuoj pat paskambinau 112. Raginau žmogų laikytis įsikabinus į valtį, kol atvyks ugniagesiai. Jie pasirodė po kelių minučių“, – apie sausio 3-iosios vidurdienio nutikimą pasakojo E.Motiejūnas.

Žinojome, kad brangi kiekviena sekundė.

„Gavus iškvietimą, kad skęsta žmogus, išskubėjo du skyriai. Pakeliui ugniagesiai užsivilko hidrokostiumus ir gelbėjimosi liemenes. Žinojome, kad brangi kiekviena sekundė. Atvažiavę iš pradžių vandenyje pamatėm tik valtį, o paskui – ir žmogų, kuris laikėsi įsitvėręs į jos kraštą. Ugniagesys Evaldas Kanapeckas su virve skubiai nuplaukė skęstančiojo link. Paskui jį pagalbon skubėjo ir ugniagesys gelbėtojas Žydrūnas Žarskus,“ – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime cituojamas gelbėjimo darbų seką išdėstęs pamainos vadas Mantas Bagdzevičius.

Į krantą ištrauktas žvejys buvo taip nusikamavęs ir sušalęs, kad neįstengė net atsistoti. Jo buvo pasiteirauta, ar jis žvejojo vienas. Vyras patvirtino, kad su juo daugiau žvejų nebuvo. Ugniagesiai jį pakėlė nuo žemės ir ragino judinti kojas. Nuvilkę striukę ir megztinį, vyrą jie apgaubė užklotu ir nuvedė iki kelio, kur nelaimėlį perėmė medikai.

PAGD statistikos duomenimis, šiais metais šalies vandens telkiniuose nuskendo 4 žmonės. 2019 m. ugniagesiai ištraukė 120 skenduolių (iš jų 13 vaikų). Praėjusiais metais ugniagesiams pavyko išgelbėti 41 skęstantįjį, iš jų – 4 vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius