-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Indoneziją metamfetaminą gabenusiam Mindaugui Verikui gresia mirties bausmė

Indonezijos muitininkai pirmadienį sulaikė Lietuvos pilietį Mindaugą Veriką, iš Malaizijos į Kualanamo oro uostą atsigabenusį 3,29 kilogramus kristalinio metamfetamino, pranešė „Jakarta Post“.
Mindaugas Verikas
Indonezijoje sulaikytas Mindaugas Verikas / Vida Press nuotr.

Muitininkų atstovo Siswo Suharto teigimu, vyras buvo sulaikytas po to, kai keturiuose jo lagaminuose aptikta prislapstytų narkotikų.

„Patikrinę krepšius pareigūnai aptiko kristalų likučių, todėl jiems kilo įtarimų ir bagažas buvo nuodugniai patikrintas rentgeno aparatais. 449 gramai metamfetamino buvo rasti sidabrinėje rankinėje, 406 gramai – raudonoje, 415 gramai – rudoje ir 2 kilogramai mėlynoje rankinėje“, – teigė jis.

Atlikus tyrimus nutstatyta, kad lietuvis gabeno pirmarūšį metamfetaminą, Indonezijoje vadinamą „šabu šabu“.

Pareigūnų tvirtinimu, nors šiemet į Indoneziją kontrabandos keliais atvežama kur kas mažiau narkotikų nei pernai, 90 proc. jų vis dar atgabenama iš Malaizijos ir tik 10 proc. – iš Europos šalių.

Be to, pažymėta, kad daugėja narkotikų mulais tampančių europiečių, o M.Verikas yra pirmasis istorijoje Šiaurės Sumatroje dėl narkotikų gabenimo įkliuvęs lietuvis.

Šių metų rugpjūtį dėl narkotikų gabenimo Indonezijoje, Balio saloje, jau buvo sulaikytas Lietuvos pilietis. Jis taip pat gabeno kristalinį metamfetaminą.

Šiaurės Sumatros pareigūnai tęsia ikiteisminį tyrimą bandydami surasti, kam turėjo tekti M.Veriko atgabenta siunta, ir aiškindamiesi, ar jis nepriklauso tarptautinėms nusikalstamoms grupuotėms.

Pirminiais duomenimis, M.Verikas į Indoneziją narkotikus gabeno per pusę pasaulio: iš Nigerijos – per Honkongą ir Malaiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius