-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kelmės įmonę jūriniais konteineriais gabentas prekes pasisavino vienas darbuotojas

Didelės vertės bendrovės turto pasisavinimu ir bandymu savarankiškai jį išparduoti kaltinamas darbuotojas stos prieš teismą.
Įrenginiai, kurių šiuo metu pirkti nepatartina: telefonai „iPhone“, „Windows 7“ planšetės, „ultrabook“ nešiojamieji kompiuteriai, kompiuteriai „MacBook Pro“, „Android“ planšetės, išmanieji televizoriai, „Windows Phone“ telefonai, elektroninės skaityklės ir „BlackBerry“ telefonai.
Asociatyvi iliustracija: elektronikos ir telekomunikacijos įrenginiai / 15min.lt montažas

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje atliktas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduotas 2017 metų birželį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 183 str. 2 d.

Lengvai įsigyti realizuojamų ir į grynus pinigus paverčiamų prekių, yra viena tų veiklos krypčių, kai pajamos gaunamos iš „minimalių“ pastangų, tačiau neretai neturint strategijos ar įdarbinant netinkamus asmenis, kurie turėtų užsiimti šiuo darbu, įmonė palieka ne tik be išsvajoto „aukso puodo“, bet ir su prarastu pasitikėjimu rinkoje. Šiuo konkrečiu atveju – godumas įvertintas ne kaip nuodėmė, bet ir kaip baudžiamoji atsakomybė, pasakojama Telšių apskrities policijos pranešime.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad elektroninių ir telekomunikacinių prekių prekyba užsiimančioje vienoje iš Kelmėje veikiančių bendrovių dirbantis asmuo (gimęs 1992 m.) siekė pelno ne įmonei, o sau.

Darbuotojas savo žinion Kelmėje esančiame sandėlyje priėmė šešis krovinius, kurių kiekvieno vertė siekia 10 000 eurų.

Iš Danijos į Lietuvą jūriniais konteineriais pargabentų prekių pardavimą vykdęs darbuotojas, praėjusiųjų metų kovą savo žinion Kelmėje esančiame sandėlyje priėmė šešis krovinius, kurių kiekvieno vertė 10 000 eurų.

Dėl ligos laikinai nutraukęs darbo santykius, kaltinamasis bendrovės direktoriui negrąžino turimo krovinio ir teigė parduosiąs jį pats. Vyras į darbą nebegrįžo, nes po ligos buvo atleistas.

Ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškinta, kad kaltinamasis pasisavino įmonės turtą ir be įmonės direktoriaus žinios išgabeno jį į kitą vietą. Nors kaltinamasis ikiteisminio tyrimo metu atsakomybės siekė išvengti pateikdamas savąją versiją, vis tik pareigūnų profesionalumo ir įdėto įdirbio dėka, jo nusikalstama veika buvo atskleista.

Apie bendrovės pasisavintą ir realizuoti nespėtą turtą bylojo ir atliktos kratos, kurių metu pas asmenį rasta kone 27 000 eurų vertės bendrovės turto, kuris grąžintas nukentėjusiajam.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūra. Kaltinamajam, įvykdžius sunkų nusikaltimą pagal BK 183 str. (Didelės vertė turto pasisavinimas), gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius