Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 01 /16:45

Į laisvę paleisti teisėjai gyrė sąlygas Lukiškėse, bet apie savo padėtį nedaugžodžiavo

Šią savaitę po skundų dėl suėmimo į laisvę paleistas Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas bei Apeliacinio teismo teisėjas Viktoras Kažys. Teismui nepratęsus suėmimo į laisvę pavakarę, baigiantis Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracijos darbo laikui, paleisti ir Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis, Apeliacinio teismo teisėjai Valdimaras Bavėjanas bei Konstantinas Gurinas.
Henrichas Jaglinskis, Apeliacinio teismo teisėjai Valdimaras Bavėjanas bei Konstantinas Gurinas
Namo išleisti teisėjai (iš kairės) H.Jaglinskis, Valdimaras Bavėjanas ir Konstantinas Gurinas. / 15min nuotr.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS sakė, kad dėl V.Bavėjano ir K.Gurino suėmimo pratęsimo į teismą nebus kreipiamasi, jie paleidžiami į laisvę ir skiriamos kitos kardomosios priemonės.

Beje, teisėjas K.Gurinas su savuoju advokatu apsisprendė net neskųsti jam paskirto suėmimo, patyręs teisininkas nutarė tiesiog ramiai palaukti, kol baigsis griežčiausios kardomosios priemonės paskirtasis 10 parų terminas.

Visi 3 teisėjai į laisvę pradėti paleidinėti prieš 16 val., o pats procesas užtruko apie pusvalandį.

Pirmasis paleistas V.Bavėjanas nesustojo šnektelėti su žurnalistais.

„Kaip aš galiu vertinti iš Lukiškių išėjęs, – į žurnalisto klausimą apie situaciją žingsniuodamas atsakė teisėjas. – Kaip ir yra. Realiai vertinu.“

Jis sakė nepripažįstantis jam mestų įtarimų, o viską „laikas parodys“.

VIDEO: Į laisvę išleistas teisėjas V.Bavėjanas nepripažino jam mestų įtarimų

H.Jaglinskis pro Lukiškių išėjimo duris žengė su šypsena veide.

„Dėl situacijos pasakysiu pakankamai rimtai. Nuoširdžiai atsiprašau Lietuvoje gyvenančių piliečių, kuriems ta situacija pasirodė nemaloni, sukrėtė juos, nuteikė nemaloniai, plačiąja prasme“, – kalbėjo teisėjas.

Jis tikino negavęs jokių kyšių ir daugiau įtarimų nekomentavo. Beje, jis atsiprašė, kad suėmimo dieną atrodė baisiai, buvo nesiskutęs ir nesusišukavęs.

„Dar noriu pasakyti, būdamas tose įstaigose, kur psichologiškai būti nemalonu, noriu padėkoti čia dirbantiems žmonėms. Čia dirba profesionalai, labai taktiški žmonės. Negirdėjau, kad per tas dienas kur nors būtų pakeltas balsas, ne tik mano atžvilgiu, apskritai“, – kalbėjo jis.

VIDEO: Į laisvę paleistas teisėjas H.Jaglinskis atsiprašė situacijos sukrėstų piliečių

Paskutinis į laisvę K.Gurinas tiesiog paragino visus balsuoti rinkimuose, sėdo į automobilį ir išvažiavo.

VIDEO: Į laisvę išėjęs teisėjas K.Gurinas ragino ateiti balsuoti

Verslininkas Rolandas Vasiliauskas taip pat žadėjo situaciją pakomentuoti ateityje. Jis tik nepritarė teisėjams dėl sąlygų Lukiškėse, anot jo, ten nėra gerai.

VIDEO: Už grotų kartu su teisėjais atsidūręs verslininkas R.Vasiliauskas: Lukiškėse sąlygos blogos

Į laisvę taip pat paleidžiamas klaipėdietis advokatas Marius Navickas, jis, kaip ir teisėjai buvo suimtas dešimčiai parų.

Į laisvę jau išėjo vilnietė advokatė Giedrė Cimbolienė. Trečiadienį prokuroro nutarimu kardomoji priemonė – suėmimas – jai pakeista į švelnesnę kardomąją priemonę.

Ji buvo apskundusi suėmimą Vilniaus apygardos teismui, tačiau vėliau atsisakė šio skundo. Teismas procesą dėl skundo nutraukė.

Šioje byloje trečiadienį buvo sulaikytas ir vilnietis advokatas Giedrius Ruseckas, dėl jo suėmimo į teismą nesikreipiama, jam skirtos kitos kardomosios priemonės.

Šioje byloje kai kuriems įtariamiesiems teismai skyrė ilgesnius suėmimo terminus – mėnesiui suimtas vilnietis advokatas Drąsutis Zagreckas, Klaipėdoje dirbantis advokatas Aivaras Surblys suimtas dviem savaitėms.

Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusį penktadienį mėnesiui leido suimti Druskininkų mero Ričardo Malinausko patarėją Aivarą Kadziauską, jis įtariamas prekyba poveikiu ir papirkimu.

Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų iš viso pateikti 33 asmenims.

Anot teisėsaugos, įtariama, kad teisėjams už palankius sprendimus mokėtų kyšių suma galėjo siekti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius