Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir penktas kartas „pamelavo“: Vilniuje vėl neprasidėjo Lauryno Ragelskio teismas

Teisėjui ir prokurorui sostinėje eilinį sykį nepavyko atversti baudžiamosios bylos, kurioje kaltinimų kurstymu ir viešosios pagarbos vietos išniekinimu yra sulaukęs prorusiškas veikėjas Laurynas Ragelskis. Teismas šią bylą yra gavęs praėjusią vasarą, tačiau iki šiol net nėra perskaitytas kaltinamasis aktas.
Prorusiškas aktyvistas Laurynas Ragelskis teisme
Prorusiškas aktyvistas Laurynas Ragelskis teisme ir vėl nepaleido iš rankų savosios kameros. / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Byla vis dar nepradėta nagrinėti“, – pirmadienį 15min informavo Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovas ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Aurimas Žukauskas.

Tai jau 5-tasis iš eilės žlugęs bandymas išnarplioti prokuratūros kaltinimą prorusišku vadinam veikėjui.

Pageidauja jo bylą žinančio valstybinio advokato

Kaltinamasis buvo pateikęs prašymą Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybai, kad paskirtų konkretų gynėją, jį gynusį ir ikiteisminio tyrimo metu. Teismas posėdžio metu paskelbė pertrauką, kad šią informaciją patikrintų.

Paaiškėjo, kad kaltinamasis sako tiesą, toks prašymas išties pateiktas ir bus svarstomas Tarnyboje artimiausiu metu. Dėl šios priežasties teismas atidėti posėdį iki tol, kol paaiškės Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos sprendimas. Kita vertus, teisėjas ir neturėjo kito pasirinkimo, nes nagrinėti baudžiamosios bylos be kaltinamąjį ginančio teisininko nėra galimybės.

Anot teismo atstovo, kitas posėdis dabar numatytas už kiek daugiau nei savaitės, jau prieš didžiąsias metų šventes gruodžio 22-ąją.

Incidentas prie ambasados

Niekaip neatverčiamos (žr. susijusius straipsnius) bylos duomenimis, 2020 metų spalį vilnietis prie ambasados pastato Mindaugo gatvėje, įtariama, filmavo pats save, savo tyčiojimąsi, filmavo žmonių grupę paniekinančius vaizdo įrašus ir juos įkėlė į socialinį tinklą.

Taip pat įtariama, kad tų metų spalį L.Ragelskis tyčiojosi iš prie ambasados protestavusių žmonių, vyras taip pat kaltinamas niekinęs prie ambasados įkurtą memorialą – portretus su režimo nužudytųjų atvaizdais.

Svarstyti prokuratūros kaltinimų teismui niekaip nepavyksta pradėti, tačiau bylą nuo pat pradžių lydi sumaištis ir užkulisinės kovos. Prie teismo ir teisme ne sykį lankėsi nukentėjusieji baltarusių aktyvistai, tarp jų ir kaltinamojo bei vienos aktyvios pastarojo rėmėjos nuolat vyksta žodinė ir net fizinė konfrontacija.

VIDEO: Prorusiško veikėjo L.Ragelskio byla Vilniaus teisme: ir vėl kilo sumaištis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius