Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš kalėjimo pasprukęs nuteistasis nepamiršo senų įpročių – 2 dienas vogė, kiek galėjo

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai sulaikė iš įkalinimo įstaigos pasišalinusį vyrą, kuris, praleidęs kelias dienas laisvėje, nepamiršo senų pomėgių – galimai vertėsi vagystėmis, o jį sulaikius, šortų kišenėje rasta ir galimai narkotinių – psichotropinių medžiagų.
Suvalkuose įkliuvo keturi vagys iš Lietuvos
Sučiuptas vagis/ Asociatyvi nuotr. / Suvalkų policijos nuotr.

Iš įkalinimo įstaigos birželio 11 dieną pasišalinęs atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistasis (gim. 1987 m.), naujų „darbų“ galimai ėmėsi dar tą pačią dieną.

Apie 14 val. Kaune, M.K.Čiurliono g., iš moters pavogta rankinė, kurioje buvo grynųjų pinigų bei įvairios nuolaidų kortelės. Padaryta turtinė žala siekė apie 50 eurų.

Po poros valandų panašiai atrodantis vyras atvyko į Kauno Karaliaus Mindaugo pr. veikiantį prekybos centrą, kur apie 18 val. iš prekybos centro pasisavino naujus šortus, patalynės komplektą ir kitų įvairių daiktų. Padaryta turtinė žala siekė apie 60 eurų.

Sprukdamas nuo apsaugos darbuotojų, vyras pametė kortelę, kurioje buvo įrašyti jo duomenys, tuomet ir paaiškėjo, jog jis yra galimai pasišalinęs iš kalėjimo.

Policijos pareigūnai pranešimą apie šį įvykį gavo po kelių valandų. Apžvalgę aplinkines teritorijas, minimo asmens nerado, jis nepastebėtas ir pasitelkus vaizdo stebėjimo kamerų pagalbą.

Už dviejų dienų, birželio 13 dieną apie 17 val., gautas pranešimas, jog Kauno Vytauto pr. pavogta ant stalo padėta vyriška rankinė, kurioje buvo grynieji pinigai bei dokumentai. Šį kartą padaryta turtinė žala siekė apie 500 eurų.

Vykdant įtariamojo paiešką, Kauno apskrities VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai ieškomą vyrą pastebėjo Ramybės parke. Dalinės apžiūros metu vyras su savimi turėjo polietileninį maišelį su galimai narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis.

Vyras sulaikytas ir pristatytas į įkalinimo įstaigą, iš kurios paspruko.

Kauno apskrities VPK Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai dėl vienos vagystės ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti atlieka ikiteisminius tyrimus pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. ir 259 str. 2 d.

Už tai gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas. Dėl likusių vagysčių policijos pareigūnai atlieka aplinkybių patikslinimus.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Tikėtina, kad tai tas pats vyras, apie kurį birželio 12 dieną paskelbė Lietuvos kalėjimų tarnyba.

LKT archyvo nuotr./Jonas Rylovas
LKT archyvo nuotr./Jonas Rylovas

Pranešta, kad iš Pravieniškių 1-ojo kalėjimo atviro tipo bausmės atlikimo vietos sekmadienį pasišalino nuteistasis Jonas Rylovas, gimęs 1987 metais. Įtarta, kad pasišalinęs jis įvykdė vagystę Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius