Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš kovų ringo – į teismą Kaune: teisiami jauni sportininkai, pagrobę ir reketavę 15-metį

Vasario 11 dieną Kauno apygardos teismas ėmėsi bylos, kurioje šeši 17–19 metų vaikinai kaltinami pagrobę nepilnametį Karmėlavos gyventoją ir reikalavę iš jo pinigų. Trys kaltinamieji – kovinio sporto atstovai. Vienas jų yra dalyvavęs Europos jaunimo bokso čempionate.
Įtariamieji teisme
Kaltinamieji teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teisme netilo juokas

Prasto kovinio filmo scenarijaus verta istorija susiklostė pernai gegužės mėnesį. Kaune penkiolikmečio atžvilgiu kaltinamieji panaudojo fizinį smurtą, reikalavo 50 tūkst. eurų, įsisodinę į automobilį išsivežė, grasino susidoroti. Vėliau visi atvyko pas jo motiną į namus Karmėlavoje, ir vėl reikalavo minėtų pinigų, bet buvo sulaikyti policijos.

Ketvirtadienį į Kauno apygardos teismą keturi kaltinamieji (vienas jų – vis dar nepilnametis) buvo pristatyti policijos pareigūnų. Lukas Kalvynas, Europos jaunimo bokso čempionato dalyvis Remigijus Krasnickas, Lukas Miliauskas ir nepilnametis L.K. – suimti. Du nusikaltimo bendrininkai dienas leidžia laisvėje. Vienas jų – Kauno sporto klube „Tonusas“ sportavęs Jurgis Teišerskis.

Posėdžių salėje jaunuoliai nenustygo savose vietose: mėtė šmaikščius juokelius, negerbė teismo ir, atrodo, nelabai suprato, kas jų laukia.

Teisėjui Algirdui Remeikai teko vaikinus raminti: „Kas čia jums, cirkas? Pasijuoksim ir išsiskirstysim? Nemanau. Esat prisidirbę. Nereikia čia vaidybų jokių. O tai būsit baudžiami. Prašau rimties.“

Viskas dėl pinigų

Posėdis neįvyko dėl to, kad jame dėl ligos nepasirodė valstybės kaltintojas ir keli ginamųjų advokatai. Bylos nagrinėjimas atidėtas iki kovo 22 dienos.

VIDEO: Advokatas Nerijus Strazdas apie neįvykusį posėdį

Nukentėjusysis L.J. 15min prisipažino, jog iš užpuolikų pažįsta tik vieną asmenį.

Pagrobė mane ir reikalavo eurų. Viskas čia dėl pinigų, – teigė nukentėjusysis.

„Pagrobė mane ir reikalavo eurų. Viskas čia dėl pinigų“, – paklaustas, kas nutiko pernai gegužę, paaiškino vaikinas.

Kitas nukentėjusysis šiuo metu yra sulaikytas. Jis į teismo posėdžių salę atvesdintas policijos pareigūnų.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Įtariamieji teisme
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Įtariamieji teisme

Kol kaltinamieji juokavo ir mėtė replikas apie vienas kito šukuosenas, vienam iš jų linksma nebuvo. Anksčiau Kauno kovinio sporto klubui „Titanas“ atstovavęs bei ringe pergales skynęs dvidešimtmetis Ričardas Rudžionis sėdėjo nunarinęs galvą. Paklaustas, kodėl jis nesulaikytas, vaikinas prisipažino sutikęs bendradarbiauti su policija, duoti jai parodymus.

Tik vairavo

Pastebimai besijaudinantis R.Rudžionis 15min sutiko papasakoti, kas nutiko tą nelemtą dieną.

„Nukentėjusysis pardavė motorolerį. Sklido gandai, kad jis, įlindęs į kažkokią sodybą, rado lagaminą su 50 tūkst. eurų. Tų pinigų mes ir reikalavom. Aš visą laiką tik vairavau.

Sklido gandai, kad nukentėjusysis, įlindęs į kažkokią sodybą, rado lagaminą su 50 tūkst. eurų. Tų pinigų mes ir reikalavom.

Nukentėjusysis Kaune buvo įtemptas į mašiną. Kartu buvęs jo draugas pabėgo. Nuvykome į Karmėlavą, į jo namus. Jis sakėsi paslėpęs pinigus fotelyje. Vėliau teigė padėjęs juos kaimyno namuose. Tempė laiką. Pabėgęs nukentėjusiojo draugelis pranešė viską jo mamai, o ši iškvietė policiją. Karmėlavoje viskas greitai užsibaigė. Rožėmis klotas planas neišdegė“, – įvykius nupasakojo R.Rudžionis.

Sužinojęs, kad jam gresia sėsti už grotų net dvylikai metų, vaikinas suprato įklimpęs į gilią balą. Nutarė bendradarbiauti su policija. Už tai bausmė jam gali sumažėti iki trejų ar ketverių metų nelaisvės.

Kaltinamasis: „Praradau viską“

„Turėjau mažai, o dabar dėl šios kvailystės praradau viską: namus, merginą. Man čia, Kaune, galas. Niekuo nebeužsiimsiu. Dėmę turiu. Teks važiuoti į užsienį. Ten jautiesi laisvas, didelės galimybės. Deja, negaliu atsukti laiko atgal. Kovojau ringe, dabar kovoju už save gyvenime“, – sakė vaikinas.

Jo mama gyvena Anglijoje. Ketverius metus ir jis pats praleido šioje šalyje. Tėvas sėdi kalėjime. Grįžęs iš užsienio Ričardas apsistojo pas močiutę Panemunėje. Neturėdamas draugų susidėjo su prasta kompanija. Reikėjo pinigų. Viskas pakrypo ne taip.

„Žinote, tuomet galiojo bachūriškos paniatkės. Dabar suprantu, kad tai niekur nenuveda. Visi turime smegenų, reikia mąstyti. Ar užsiimsiu sportu? Deja, jau per senas“, – teigė vaikinas.

Nukentėjusysis iš kaltinamųjų prašo priteisti ir žalos atlyginimą – 12 tūkst. eurų.

Perspektyvus sportininkas

Sporto klubo „Titanas“ vadovas bei treneris Marius Misiūnas R.Rudžionį prisimena kaip perspektyvų sportininką. Į treniruotes jį, vos dvylikos metų, atvedė teta, Jonavoje turinti kultūrizmo klubą. Po kelerių metų vaikinas prapuolė – išvyko į užsienį. Su „Titano“ vėliava jis jau nekovoja keletą metų.

Treniruotėse mes, treneriai, nemokome sportininkų, kaip užpulti gatvėje močiutę. Mokome sportuoti.

„Keista, dar anądien apie jį pagalvojau. Tik pikta, kad tokie dalykai siejami su sportu. Kad kai kurie buvę kovotojai teršia klubų vardą. Juk treniruotėse mes, treneriai, nemokome sportininkų, kaip užpulti gatvėje močiutę. Mokome sportuoti. Bandome pakeisti vaikinų dvasinį pasaulį, bet ką galima padaryti per 2,5 valandos per dieną? Už pilnamečių elgesį nei tėvai, nei mokytojai, nei treneriai negali būti atsakingi. Jie mąsto savo galva“, – patikino M.Misiūnas.

Treneris įsitikinęs, jog R.Rudžionis galėjo būti geras sportininkas, bet pasuko netinkamais keliais. Problemų treniruočių metu su juo nekildavo. Būdavo ramus auklėtinis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Marius Misiūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Marius Misiūnas

„Nemanau, kad sportas jam buvo minusas. Kovinis sportas neįkvepia tokiems žygdarbiams. Manęs dažnai klausia, ar tai, kas išmokstama treniruočių metu, galima panaudoti gatvėje. Tokiems atsakau: tuomet verčiau kultivuokite bėgimą ir šaudymą. Tai padės apsiginti. Mes mokome sportuoti. Apmaudu, kad auklėtiniai paslysta ir po to būna prisimenami tik dėl klaidų, nors yra geri kovotojai“, – praeityje merginą sužeidusį Remigijų Morkevičių prisiminė M.Misiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius