Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įspėjimas keleiviams Vilniuje: kol laukiate autobuso – gali atskrieti bmw

Ar laiku atvažiuos autobusas? Ar nebus sausakimšas? Ar dar galioja mano elektroninis bilietas? Be šių klausimų, kurie visuomeninio transporto stotelėse galbūt sukasi daugelio keleivių galvose, turėtų kirbėti ir mintis apie realų pavojų: ar čia neatskries ir visko nenušluos koks nors bmw (šios trys raidės jau tapo pavojingo automobilio sinonimu)?
Suniokota visuomeninio transporto stotelė
2012 m. balandžio 17 d. Pilaitės prospekte suniokota visuomeninio transporto stotelė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Visuomeninio transporto keleiviams, ypač Vilniuje, pravartu dairytis ne tik atvažiuojančio troleibuso arba autobuso, bet ir laukti nemalonių staigmenų iš galingų automobilių vairuotojų. Atvejai, kai transporto priemonės įskrieja į autobusų stoteles, tikrai nėra retenybė.

Po sekmadienio avarijos, kuomet Vilniaus gatvėje sostinėje nesuvaldytas BMW M3 automobilis pačiame sostinės centre, priešais Vyriausybės pastatą esančioje stotelėje sužalojo iškart 7 žmones, 15min.lt nutarė prisiminti kitas tokio pobūdžio avarijas. Užtenka peržvelgti vos kelerių metų archyvą, kad įsitikintum – lūkuriuodamas stotelėje gali sulaukti ne tik troleibuso ar autobuso atvykimo, bet ir kelių erelio antskrydžio.

Vieną sykį vairuotojas girtas, kitą – atbularankis, trečią – nesveikas arba piktybiškai susipykęs su blaiviu protu. Tačiau bet kuriuo atveju pėsčiųjų stotelėse gali tykoti mirtini pavojai.

Vėl stotelė, vėl BMW...

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje

Praėjusią vasarą, vieną antradienio rytą (2015-07-21) automobilis BMW, važiuojantis sostinės Kareivių gatve, rėžėsi į viešojo transporto stotelę žymintį kelio ženklą ir jį nuvertė. Per eismo įvykį Žirmūnuose, netoli parduotuvės „Batų kalnas“, žmonės, laimė, nenukentėjo. 

Koją pakišo epilepsija

Avarija Šeimyniškių gatvėje
Avarija Šeimyniškių gatvėje

2014 m. rugpjūčio 4 d. epilepsijos priepuolio ištiktas vairuotojas Vilniuje įvažiavo į autobusų stotelę.

„Audi A6“ avarija įvyko Šeimyniškių gatvėje. „Sėdėjau stotelėje, kol į ją neįvažiavo. Vairuotoją ištiko epilepsijos priepuolis“, – tuomet 15min.lt rašė įvykio liudininkas. Po avarijos, išskyrus patį „Audi“ vairuotoją, medikų pagalbos niekam neprireikė.

Laukė autobuso – išvežė greitoji

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Greitosiso medicinso pagalbos automobilis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Greitosios medicinos pagalbos automobilis

Pernai pavasarį, vieną kovo pirmadienį (2014-03-17) Vilniuje, lengvasis automobilis įvažiavo į viešojo transporto stotelę Laisvės prospekte.

Per šią avariją buvo sužalota autobuso laukusi maždaug 70 metų moteris, greitoji nukentėjusiąją išvežė į ligoninę.

Stotelėje po Vyriausybės langais BMW jau buvo

Nuotr. iš „YouTube“/Avarija Vilniuje
Nuotr. iš „YouTube“/Avarija Vilniuje

Sostinės centre į tą pačią stotelę, į kurią užvakar įlėkė BMW M3 automobilis, tos pačios markės transporto priemonė labai panašiai buvo įskriejusi ir prieš porą metų (2013-12-01)

Beje, tąsyk avarija irgi įvyko savaitgalį, būtent sekmadienį vakare apie 20 val.

Į V.Kudirkos stotelę po Vyriausybės rūmų langais tada rėžėsi 5-osios serijos BMW automobilis. Šios avarijos metu žmonės sužaloti nebuvo.

Mergina posūkyje nesuvaldė BMW

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Avarijos vietojeVilniuje, Antakalnyje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Avarijos vietojeVilniuje, Antakalnyje

2013 m. lapkričio 20 d. Vilniuje jaunos vairuotojos BMW įskriejo į visuomeninio transporto stotelę. Per incidentą nukentėjo mažiausiai trys žmonės.

Avarija Antakalnio g. įvyko apie 16.30 val., jau prasidėjus vakariniam pikui. Čia nesuvaldytas automobilis įskriejo į „Šilo“ visuomeninio transporto stotelę.
BMW 525 automobilio nesuvaldė 21 metų mergina.

Automobilis partrenkė stotelėje buvusius pagyvenusius vyrą ir moterį. Juos greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę.

Partrenkęs pėsčiuosius, BMW dar atsitrenkė į spaudos kioską.

Taksistas kelionę baigė stotelėje

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Avarija Vilniuje, Laisvės pr.
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Avarija Vilniuje, Laisvės pr.

2013 m. kovo 30 d. sostinės Laisvės prospekte nesuvaldytas taksi automobilis slidžioje gatvėje gabalais ištaškė visuomeninio transporto stotelę.
Incidentas įvyko apie 4 val. priešais prekybos centrą „Mada“. Karoliniškių link važiavęs taksi automobilis „VW Caravelle“ nuslydo nuo kelio, sukdamasis rėžėsi į visuomeninio transporto stotelę ir ją visiškai suniokojo.

Taksistas vėliau sakė, kad staiga prieš atvažiuojančią mašiną išbėgo žmogus. VW vairuotojas tvirtino, kad stabdžius nuspaudė nenorėdamas partrenkti pėsčiojo.

Merginų ekipažą pristabdė tik stulpas

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Avarijos vietoje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Avarijos vietoje

2012-11-02 per avariją Vilniuje automobilis „Mazda“, kuriuo važiavo dvi merginos, tiesiog nušlavė autobusų stotelę ir rėžėsi į stulpą 

Pranešimą apie avariją Lizdeikos g. ir Rukeliškių g. sankryžoje Vilniaus policijos pareigūnai gavo apie 14.23 val. Į avarijos vietą skubėjo ne tik policijos patruliai su greitosios pagalbos medikais, bet ir ugniagesiai gelbėtojai.

Iš judrios gatvės – į stotelę

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Avarijos vietoje
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Avarijos vietoje

2012 m. birželio 1 d. Vilniaus centre per dviejų automobilių susidūrimą viena mašina įskriejo į stotelę ir sužalojo pėsčiąjį.

Avarija įvyko vidury dienos, apie 14 val. Geležinio Vilko g., priešais tunelį (važiuojant Šeškinės link). Susidūrė automobiliai „Citroen“ ir „Mazda“.

Mašinoms susidūrus, automobilis „Mazda“ įlėkė į greta esančią visuomeninio transporto stotelę ir sužalojo čia stovėjusį žmogų.

Banguotu asfaltu – 100 km/val. greičiu

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje

2011 m. lapkričio 22 d., vidurdienį, Vilniuje nesuvaldytas BMW įlėkė į stotelę. Liudininkų teigimu, sostinės Kauno gatve BMW 1-ąja eismo juosta lėkė ne mažesniu kaip 100 km/val. greičiu.

Jaunas vairuotojas galėjo nesuvaldyti transporto priemonės dėl nelygios kelio dangos ties sankryža.

Avarijos vietoje nustatyta, kad trečiosios serijos BMW vairavo vyras, gimęs 1980 metais. Greičio mėgėjas buvo visiškai blaivus.

Greitoji išvežė dvi stotelėje buvusias nukentėjusiąsias: sužeistą pensininkę ir šoką patyrusią merginą. Popietę paaiškėjo, kad šokiruota vilnietė nuraminta ir išleista į namus. Tuo tarpu stotelėje buvusi pensininkė paguldyta į ligoninę. Nukentėjusiajai 73 metų vilnietei medikai nustatė dubens ir juosmens sumušimus.

BMW ir „Audi“ avarija Pilaitėje

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Suniokota visuomeninio transporto stotelė
Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Suniokota visuomeninio transporto stotelė

2012 m. balandžio 17 d., antradienio rytą, du susidūrę automobiliai BMW ir „Audi“ Vilniuje nušlavė ir visuomeninio transporto stotelę.

Avarija apie 6.58 val. įvyko Pilaitės prospekte.

Susidūrę automobiliai įskriejo į „Piliakalnio“ visuomeninio transporto stotelę ir ją tiesiog nušlavė.

„Vienas skrido Pilaitės prospektu. Greitis buvo didžiulis. O kitas išlindo iš šalutinio kelio. Iškišo nosį ir iš karto per ją gavo“, – avarijos aplinkybes tuomet vaizdžiai nušvietė įvykio padarinius likvidavę darbininkai.

Vilniaus policijos nuotr./Avarijos vietoje
Vilniaus policijos nuotr./Avarijos vietoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius