Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 16 /10:31

Jurbarko ugniagesys Nerijus Blažys įtariamas apsvaiginęs ir naktį miške išprievartavęs moterį

Ar galėjo aukštas pareigas užimantis Jurbarko priešgaisrinės tarnybos (PGT) pareigūnas Nerijus Blažys apsvaiginti ir miške išprievartauti moterį? Tokią galimai nukentėjusios jurbarkietės pateiktą versiją tiria Marijampolės pareigūnai, o pats ugniagesys jau išėjo iš darbo.
Nerijus Blažys
Įtariamasis Nerijus Blažys / 15min.lt archyvo nuotr.

Teisėsauga tyrimą dėl galimo išžaginimo pradėjo po to, kai šių metų vasario 16 d. į Kauno apskrities vyriausiąjį komisariatą kreipėsi 1985 m. gimusi jurbarkietė.

Moteris pareiškė, kad vasario 13 d., apie 17.30 val., Jurbarke ji susitiko su iš matymo pažįstamu vyru, kuris kitos dienos naktį ją nusivežė į mišką ir automobilyje išprievartavo.

Įtarimai pateikti Jurbarko PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkui N.Blažiui. Vyrui inkriminuojamas nusikaltimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 str. 1 d. (seksualinis prievartavimas).

Teisėsauga aiškinasi, ar nukentėjusioji galėjo būti išprievartauta pasinaudojant bejėgiška būkle, ją apsvaiginus neaiškios kilmės medžiagomis.

Paaiškėjus šioms aplinkybėms įtariamasis savo vadovams balandžio 9 d. įteikė prašymą išeiti iš darbo. Po keturių dienų, balandžio 13 d., jo prašymas buvo patenkintas.

Kalbėti atsisako

Redakcijai pabandžius susisiekti su galimai nukentėjusia moterimi, jos telefonu atsiliepė vyras, kuris pareiškė, kad su žiniasklaida nukentėjusioji artimiausiu metu bendrauti nesiruošia.

Žmogų apšmeižti labai lengva, tačiau reikia nepamiršti, kad jam po to su tokia našta teks gyventi. Viską atskleis teisėsaugininkų tyrimas, po kurio ir aš galėsiu kalbėti plačiau.

Dar prieš keletą dienų moteris buvo kitos nuomonės – ji pati paskambino į televizijos laidos „Prieš srovę“ redakciją ir papasakojo savo istoriją.

Kiek kalbesnis buvo įtariamasis. Vyras tikino negalintis atskleisti jokių detalių, kol nebaigtas ikiteisminis tyrimas.

„Žmogų apšmeižti labai lengva, tačiau reikia nepamiršti, kad jam po to su tokia našta teks gyventi. Viską atskleis teisėsaugininkų tyrimas, po kurio ir aš galėsiu kalbėti plačiau“, – sakė N.Blažys.

Buvo įtariamas išžaginęs studentę

Įtariamasis į panašią istoriją buvo įsipainiojęs 2011 m., kai teko gintis įtarimų išžaginus Mykolo Romerio universiteto trečiakursę. Nors tuomet Kauno rajono apylinkės teismas nusprendė, kad N.Blažys neišžagino studentės, tačiau ir tada kalbėta apie galimą merginos apsvaiginimą.

Tiek išžaginimu N.Blažį kaltinusi mergina, tiek jos draugė tikino „atsijungusios“ po to, kai gurkštelėjo kolos, kuria jas vaišino įtariamasis ir jo draugas.

Įtariamasis tuomet teismui aiškino, kad merginos pačios užėjo į juos apie pusę keturių nakties priimti sutikusio jo brolio butą. Tačiau šios teigė nieko nepamenančios.

Merginos esą prabudo tik ryte – dalis rūbų buvo nurengta, dalis suplėšyta, o ekspertai ant vienos jų apatinių kelnaičių ir džinsų rado įtariamojo spermos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius