Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečdalis universitetų studentų išprievartautų moterį, jeigu už tai išvengtų atsakomybės

Maždaug trečdalis apklausoje dalyvavusių JAV universiteto vyrų studentų sakė, kad priverstų moterį mylėtis, jeigu už tai jiems negrėstų jokia atsakomybė, rašo „The Independent“.
Protestas Indijoje
Protestas Indijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šokiruojantis tyrimas buvo paskelbtas moksliniame žurnale „Smurtas ir lytis“. Tyrimo metu dviejų universitetų vyriškos lyties studentų buvo klausiama, kaip jie elgtųsi tam tikrose seksualinėse situacijose.

Vienas iš klausimų buvo, ką jie darytų, jeigu turėtų galimybę atlikti lytinį aktą su moterimi prieš jos valią, jeigu niekas apie nesužinotų ir už tai nebūtų jokių pasekmių.

Net 31,7 proc. studentų sakė, kad priverstų moterį mylėtis. Tai būtų išprievartavimas.

Tačiau dar labiau neramina tai, kad dauguma vyrų tokių veiksmų nelaiko išprievartavimu. Paklausti, ar išprievartautų moterį, jeigu už tai jiems negrėstų jokios pasekmės, „taip“ atsakė 13,6 proc. dalyvių. 

Tyrimo autoriai sako, kad būtina pagal tai taisyti lytinio švietimo programas – kad vyrai, kurie nemato nieko blogo priverstiniame lytiniame akte, suprastų, kad tai iš tikrųjų yra išprievartavimas.

Apklausų metu taip pat nustatyta, kad tie studentai, kurie pripažino, jog išprievartautų moterį, yra atvirai priešiškai nusiteikę jų atžvilgiu. Tyrimo autoriai įspėja, kad tokius vyrus yra sunku paveikti tik švietimo programomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius