Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaltinimai pasivijo Anglijoje: už ketinimus parduoti tautietę pakistaniečiui laukia bausmė

Didžiojoje Britanijoje gyvenančią 31-erių Eleną Sungailaitę pasivijo kaltinimai dėl prekybos žmonėmis. Mergina kaltinama surezgusi planą, kaip privilioti lietuvaitę į Angliją ir ją ištekinti už azijiečio. Svetur besislapsčiusi mergina pargabenta į Lietuvą. Byla nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.
Klaipėdos apygardos teismas
Klaipėdos apygardos teismas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Savo tautietę pakistaniečiui parduoti norėjusi Londone gyvenanti lietuvaitė Elena Sungailaitė turės atsakyti dėl kaltinimų prekyba žmonėmis. Į svetimšalio rankas norėta parduoti socialiai pažeidžiamą tauragiškę, kuri sunkiai skaito ir rašo, o priviliota į Angliją pakistaniečio buvo uždaryta rūsyje. Už šį nusikaltimą prieš porą metų buvo nuteista su E.Sungailaite bendrininkavusi kita lietuvė. Pati E.Sungailaitė tuomet slapstėsi, tačiau galiausiai teisingumas ją pasivijo ir surasta mergina pagal Europos arešto orderį perduota Lietuvai.

Istorija prasidėjo 2013 metais, kuomet vos pilnametystės sulaukusi tauragiškė socialiniame tinkle „Facebook“ pasiskelbė ieškanti darbo. Šį skelbimą pamačiusi E.Sungailaitė ir už šį nusikaltimą jau nuteista jos bendrininkė Vita Pralgauskaitė, kaip teigiama, pasiskirstė vaidmenimis ir sukūrė planą, jog pakvies merginą atvykti į Londoną legaliam darbui, o tada įkalbės ją fiktyviai ištekėti. V.Pralgauskaitei teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant.

Bylos duomenimis, E.Sungailaitė susisiekė su nukentėjusiąja per „Facebook“ ir pasinaudodama jos sunkia materialine padėtimi pasiūlė atvykti į Jungtinę Karalystę padirbėti bare. 2013-ųjų spalį į tauragiškės elektroninį paštą atskriejo kelionės bilietai iš Kauno į Londoną. Monikai (vardas pakeistas) kelionės išlaidoms buvo atsiųsta ir pinigų.

Tokią istoriją anksčiau teisme pasakojo pati nukentėjusioji, kuomet buvo teisiama V.Pralgauskaitė. Šįkart, vėl atvertus bylą, ji teisme nepasirodė. Pranešta, kad 26-erių nukentėjusioji gyvena užsienyje, ji bus dar kartą informuota apie posėdį.

Anksčiau teisme nukentėjusioji pasakojo, jog buvo pasitikta oro uoste ir nugabenta į V.Pralgauskaitės namus, kur netrukus pradėta įkalbinėti už 2 000 svarų ištekėti už Pakistano piliečio, kitaip mergina neturės lėšų grįžti namo, esą neištekėjusi negalės legaliai dirbti.

Mergina buvo prievarta perduota Pakistano piliečiui, kuris ją parą laikė užrakinęs rūsyje. Tauragiškei vis dėlto pavyko susisiekti su „Caritas“ organizacija Lietuvoje ir papasakoti, į kokią bėdą ji pakliuvo. Į gelbėjimo operaciją netrukus įsitraukė Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Jungtinės Karalystės teisėsaugos institucijos. Tauragiškė buvo išvaduota ir grąžinta į Lietuvą.

Bylos duomenimis, Monika yra itin pažeidžiama asmenybė. Ji augo be tėvų, turi neišugdytus įgūdžius, nelankė mokyklos. Teigiama, jog ji buvo prievartauta šeimos nario.

J./Vita Pralgauskaitė jau nuteista, dabar teks atsakyti kartu bendrininkavusiai merginai.
J./Vita Pralgauskaitė jau nuteista, dabar teks atsakyti kartu bendrininkavusiai merginai.

Kaltės nepripažįsta

Kaltinamoji E.Sungailaitė savo kaltės nepripažįsta. Ji teigia nei nukentėjusiosios, nei vyro, už kurio ši turėjusi tekėti, nepažįstanti. Esą ji nėra rašiusi jokių žinučių per socialinius tinklus ir juolab nevertė sudaryti fiktyvią santuoką. Tikino nesiuntusi ir pinigų atvykimui.

E.Sungailaitė neslepia 2018 metais sužinojusi, kad yra ieškoma dėl minimų kaltinimų. Sulaikyta ir Lietuvai perduota ji buvo šiemet. Grįžusi į Lietuvą dešimt dienų praleido areštinėje. Šiuo metu jai paskirta lengvesnė kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas, registracija policijoje bei rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

E.Sungailaitė kaltę vertė ant jau nuteistos V.Pralgauskaitės, kuri yra ištekėjusi už Indijos piliečio, augina vaiką. Mergina tikina, kad šis ir galėjęs pasinaudoti jos telefonu, rašinėti žinutes.

Kaltinamoji teigia girdėjusi, jog minėta nuteistoji ieško merginų fiktyvioms santuokoms sudaryti su Pakistano ir Indijos piliečiais. E.Sungailaitė aiškino ir pati jai nežinant buvusi ištekinta už pakistaniečio ir nėra išsiskyrusi.

Dar prieš išvykdama svetur laimės ieškoti mergina Lietuvoje susilaukė sūnaus, pati yra užaugusi globos namuose, įgijusi virėjos specialybę.

Anksčiau mergina Tauragėje buvo teista už vagystę, sukčiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius