Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaltų paieškos dėl iš „Europos“ aikštelės iškritusio BMW: tiriama, ar nebuvo nusikaltimo

Prokuratūra patvirtino, kad jau nuo praėjusių metų lapkričio 22 dienos pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Tyrimas pradėtas gavus iš prekybos centro „Europa“ aikštelės su BMW iškritusios vairuotojos advokato skundą. Šią informaciją antradienį išplatino nukentėjusios moters atstovai.
Sostinės centre iš stovėjimo aikštelės iškrito BMW
Sostinės centre iš stovėjimo aikštelės iškrito BMW / Vytenio Miškinio / 15min nuotr.

Balandį iš aikštelės 5 aukšto iškritus automobiliui, nukentėjusi vairuotoja atsidūrė reanimacijoje dėl sunkių sveikatos sužalojimų. Tyrimas pradėtas pagal nusikalstamos veikos požymius, numatytus Baudžiamojo kodekso 137 straipsnyje „Sunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo“, rašoma antradienį viešųjų ryšių agentūros „Zenpr“ išplatintame pranešime spaudai.

Informaciją apie pradėta ikiteisminį tyrimą 15min patvirtino prokuratūra, tačiau jis vyksta jau kelis mėnesius.

Nukentėjusiosios advokatas: sprendimas sveikintinas

„Prokuratūros rašte nurodoma, kad bus apklausiami liudininkai, išsireikalauta ir įvertinta medžiaga, susijusi su PC „Europa“ daugiaaukštės automobilių aikštelės statybomis bei atitikimu nustatytiems techniniams reikalavimams“, – pranešime cituojamas nukentėjusiosios atstovas, kontoros „Averus“ advokatas Marius Barisevičius.

Pasak jo, toks Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros sprendimas sveikintinas, nes po nelaimės aikštelėje nebuvo imtasi jokių priemonių įrengti pastato projekte numatytus apsauginius atitvarus. Vairuotojus nuo iškritimo skiria tik dekoratyvinė aliuminio apdaila.

Neva neįrengta beveik 1 km apsauginių atitvarų

Kaip rašoma pranešime, leidimas statyti aikštelę išduotas pagal projektą, kuriame apsauginiai atitvarai numatyti per visą išorinės sienos perimetrą – pastatą eksploatuojant jau per 15 metų, jie iki šiol nėra įrengti; trūksta beveik 1 kilometro apsauginių atitvarų.

2019 balandžio 25 d., pastatytam automobiliui pajudėjus iš vietos, BMW su vairuotoja iškrito iš 5 „Europa“ automobilių aikštelės aukšto, sunkios būklės ji buvo atvežta į reanimaciją, nebuvo aišku, ar moteris išgyvens.

VIDEO: Paviešinta dramatiška akimirka: iš daugiaaukštės stovėjimo aikštelės iškrito BMW automobilis

Atsigavusi moteris buvo nubausta 5 eurų bauda už Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Vėliau ji pati pradėjo kovą dėl esą nesaugios aikštelės. Spalio 9 dieną Vilniaus apylinkės teismas gavo nukentėjusios ieškinį dėl turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo – iš viso prašoma 200 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius