Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Kambarine dirbti norėjusi mergina iš Lietuvos Anglijoje už 500 svarų buvo perparduota sekso pirkliams

Bus teisiamas užsienyje bandęs pasislėpti prekeivių žmonėmis bendrininkas.
Išmaniuoju telefonu besinaudojanti mergina
Asociatyvinė iliustracija: pragyvenimo šaltinio neturėjusiai merginai užsienyje pasiūlytas kambarių tvarkytojos darbas tapo prekeivių žmonėmis spąstais. / Tomo Permino/15min.lt nuotr.

Panevėžio apygardos teismui prokurorai perdavė dar vieną su organizuotu nusikalstamumu susijusią prekybos žmonėmis baudžiamąją bylą, kurioje keturiasdešimtmetis M.G. kaltinamas kartu su bendrininkais siekęs įtraukti į prostituciją jauną merginą ir pelnytis iš jos prostitucijos.

Nusikaltimo tyrimui vadovavusio Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Rimanto Vagrio teigimu, prieš dvejus metus laisvės atėmimo bausmėmis nuteistos prekeivių žmonėmis grupės bendrininkas buvo pasislėpęs užsienyje, tačiau pernai sulaikytas Jungtinėje Karalystėje ir pagal Europos arešto orderį pargabentas šiemet kovo mėnesį.

Išvežta į Jungtinę Karalystę ir nupirkta sekso pirklių, kurie pažadėjo mokėti 10 procentų nuo į prostituciją parduotos merginos uždirbtų pinigų. Tačiau nukentėjusioji griežtai atsisakė verstis prostitucija.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Panevėžio apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai nustatė, kad 2011 metų pradžioje vienas bendrininkų neturėjusiai pragyvenimo šaltinio merginai pasiūlė kambarių tvarkytojos darbą užsienyje. Nukentėjusiajai nieko neįtariant, už tūkstantį litų ji buvo perleista kitam bendrininkui – kaltinamajam M.G.

Išvežta į Jungtinę Karalystę ir nupirkta sekso pirklių, kurie pažadėjo mokėti 10 procentų nuo į prostituciją parduotos merginos uždirbtų pinigų. Nukentėjusioji atsisakė verstis prostitucija ir buvo dar kartą už 500 svarų sterlingų (ne mažiau kaip už 2 500 litų) parduota kitiems. Mušta ir gąsdinta belaisvė, nesutikusi dirbti prostitute, paspruko ir paprašė pareigūnų pagalbos.

Įstatymas tiems, kas verbavo ir gabeno žmogų pasinaudodami jo pažeidžiamumu ir panaudodami apgaulę, nors žinojo arba siekė, kad nukentėjęs asmuo būtų įtrauktas į prostituciją ar būtų pelnomasi iš šio asmens prostitucijos, numato laisvės atėmimą iki 10 metų, už numatytą veiką, padarytą dviem ar daugiau nukentėjusiems asmenims, arba dalyvaujant su organizuota grupe, numato laisvės atėmimą iki 12 metų, primenama Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius