Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune dingusio kario paieška – vis dar bevaisė: viltyje gyvenanti žmona išreiškė prašymą

Jau 20 dienų Kaune ieškomas be žinios dingęs Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono karys – 1993 m. gimęs Deividas Petkus. Nors prokuratūros atstovai 15min pripažįsta neatradę jokių siūlo galų – telefonas neveikia, pinigai sąskaitoje nepajudinti, jauno vyro artimieji nepraranda vilties jį surasti gyvą. Dingusiojo žmona prašo visų kauniečių patikrinti atokesnius savo namų valdos kampelius.
Dingęs be žinios Deividas Petkus
Dingęs be žinios Deividas Petkus / Deivido Petkaus asmeninio albumo nuotr.

„Gal galite paskelbti, kad žmonės apžiūrėtų savo rūsius, ūkinius pastatus, vietas, kur mažiau užeinama. Deividas vis dar ieškomas. Norime kuo daugiau viešumo, kad žmonės tiesiog matytų, kas vyksta aplink juos, matytų kitus žmones, kurie aplink juos, nebūtų abejingi, jei pastebėtų Deividą, ir praneštų apie tai policijai ar man“, – kalbėdama su 15min žurnaliste, viešą prašymą išsakė be žinios dingusio D.Petkaus žmona.

Paklausta, ar paieška nedavė jokių apčiuopiamų rezultatų, moteris atskleidė tik tai, kad pastarąjį kartą Deividas matytas prie Kauno pilies – tą pačią dingimo naktį. Jo atvaizdą toje vietoje užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

D.Petkaus asmeninio archyvo nuotr./Be žinios dingęs Deividas Petkus
D.Petkaus asmeninio archyvo nuotr./Be žinios dingęs Deividas Petkus

Atsirado vienas liudininkas

„Kauno apskrities policijos pareigūnai ir toliau vykdo dingusiojo paiešką. Duomenų apie jo galimą buvimo vietą nėra. Detalesnės informacijos galite teirautis tyrimą organizuojančio ir jam vadovaujančio prokuroro“, – nukreipė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Dovilė Bernotaitė.

Daugiau detalių apie jauno kario paiešką sutiko atskleisti Kauno prokuratūros atstovė spaudai Izabelė Bočkienė.

„Atlikti įvairūs paieškos veiksmai, vyro telefonas išjungtas, juo niekas nesinaudoja, sąskaitose pinigų judėjimo nebuvo“, – tikino ji.

Pagal gautus miesto kamerų įrašus matyti, kad dingimo naktį – 2019 m. vasario 23 d. apie 00.44 val., D.Petkus eina link „Pilies sodo“. Paskutinis įrašas su jo atvaizdu užfiksuotas 01.11 val., kuriame matyti, kaip jis nueina nuo „Pilies sodo“ link automobilių stovėjimo aikštelės. Daugiau kameros, pasak prokuratūros atstovės, jo niekur mieste neužfiksavo.

„Taip pat buvo apklaustas liudininkas, kuris nurodė, kad vasario 23 d. apie 00.00 val. D.Petkus buvo priėjęs prie jų (tuo metu liudininkas su draugais buvo Kauno pilies automobilių stovėjimo aikštelėje), pakalbėjo ir nuėjo link "Iki" parduotuvės. Liudininkas ir D.Petkus nėra pažįstami. Daugiau D.Petkaus niekas nematė“, – menkus paieškos rezultatus atskleidė I.Bočkienė, patikslinusi, kad D.Petkus iš pavežėjo automobilio išlipo ne Rotušės a., kaip buvo skelbiama anksčiau, o automobilių stovėjimo aikštelėje, vietoje, kurioje iki šiol stovėjo „auksiniu“ vadinamas viešasis tualetas.

​Šiuo metu, anot jos, paieška toliau tęsiama.

Kauno apskrities policijos pareigūnai prašo gyventojų, turinčių bet kokios vertingos informacijos, apie tai pranešti telefono numeriu 8 37 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Socialiniame tinkle pasklido dingusiojo artimųjų padėka vienai į paiešką aktyviai įsiliejusiai moteriai: „Didžiulis ačiū Monikai Ryškutei, kuri taip žmoniškai jautriai sureagavo į mūsų pagalbos šauksmą ieškant Deivido Petkaus. Palikę skelbimą vienoje iš atokių Kauno rajono sodybų, net nesitikėjome, kad šis skelbimas atsidurs ne tik daugelyje FB grupių. Dalinkimės, matykime, girdėkime... Ne tik šiuo atveju, bet visuomet. Mes žmonės...“.

Pasitelkė valtį bei dronus

15min primena, kad apie 25-erių metų D.Petkaus dingimą vasario 23 d. socialiniame tinkle pranešė jo artimieji. Tą pačią dieną jauno vyro paiešką pradėjo ir policija. Kauno apskrities policijos atstovės Justinos Kazragytės teigimu, nustatyta, kad dingęs vaikinas pastarąjį kartą pastebėtas Kauno senamiestyje. Kaip tikino dingusiojo žmona, paskutinį kartą Deivido telefonas aktyvus buvo netoli Raudondvario plento, prie „Combo“ klubo ar aplink.

Tą savaitgalį vykdyta intensyvi dingusiojo paieška. Apie 20 Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono profesinės karo tarnybos karių ne tarnybos metu, kartu su dingusiojo kario vyresniojo eilinio D.Petkaus artimaisiais, policija ir kinologais ieškojo prapuolusio tarnybos draugo. Buvo apeitos Nemuno pakrantės, visos aplink dirbančios viešojo maitinimo įstaigos, įmonės, klausinėta aplinkinių.

Deivido Petkaus asmeninio albumo nuotr./Dingęs be žinios Deividas Petkus
Deivido Petkaus asmeninio albumo nuotr./Dingęs be žinios Deividas Petkus

Tęsiant paiešką, joje savanoriškai dalyvavo daugiau kaip 40 profesinės karo tarnybos karių iš Inžinerijos bataliono, taip pat prie paieškos prisijungė ir keli buvę kario tarnybos draugai iš Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono. Prisijungė ir apie 30 civilių žmonių grupė. Bendrai buvo ieškoma Vilijampolės, Aleksoto pakrantėse, apleistuose namuose, griuvėsiuose.

Pasak savanorišką paiešką koordinavusio Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono karininko leitenanto Jurgio Ulecko, iškart po kario dingimo buvo išieškota maždaug 15 kilometrų tiek į vieną, tiek į kitą pusę nuo galimos dingimo vietos. Vienas karys paieškai buvo pasiėmęs asmeninę valtį, su kuria dingusiojo ieškojo plaukdamas Nemunu, kiti keli kariai buvo pasiėmę asmeninius dronus, su kuriais žvalgė teritoriją.

Lietuvos kariuomenė Policijos departamento prašymu paieškos vykdymui buvo skyrusi sraigtasparnį.

Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus Inžinerijos batalione D.Petkus tarnauja nuo 2016 m. rugpjūčio.

Kaip 15min anksčiau pasakojo dingusio jauno vyro žmona, Deividas vasario 22-osios vakarą išvyko į „Žalgirio“ rungtynes su pažįstamais bendradarbiais. Po jų atsirado viename iš Vilniaus gatvės barų. Draugai iškvietė taksi, įsodino. Deividas važiavo į namus, tačiau kelionės nepasiekė. Išlipo nuvažiavęs netoli – Rotušės a., ir patraukė nežinoma kryptimi. Tikėtina, atgal į barą pas draugus, bet jų nepasiekė. Taksi jis vyko vienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius