Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 12 /13:52

Kaunietis prisipažino pagalve uždusinęs motiną, nes nebepajėgė jos slaugyti

Pirmadienį į Kauno apylinkės teismą atvesdintas 34-erių metų kaunietis A.J., kuris įtariamas nužudęs savo motiną. 64-erių metų moters lavonas viename Kauno Ukmergės g. daugiabučių rastas šeštadienį, 13 val. 35 min. Pirminiais duomenimis, įtariamasis pripažįsta savo kaltę ir teigia tai padaręs dėl psichologinių problemų. Motina sunkiai sirgo, tad jam teko ją nuolat slaugyti.
Įtariamasis atvestas į teismą
Įtariamasis atvestas į teismą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prokuroras Andrius Kiuršinas prašė teismo vyrą suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Tikėtina, jog nužudyta motina buvo ne šeštadienį, o kelios dienos prieš. Pirminiais duomenimis, ketvirtadienį. Įtariamasis savaitgalį sulaikytas bute.

„Įtariamasis duoda parodymus, jie didelės apimties, bet juos mums dar reikia tyrimo veiksmais patikrinti. Mintis dėlioja logiškai. Jis pripažįsta tai padaręs. Gailisi. Nužudymo motyvas – sunki motinos būklė bei paties psichologinės problemos. Viskas susidėjo ir tai įvyko. Pačio nužudymo momento neprisimena, nes buvo neblaivus“, – patikino A.Kiuršinas, pabrėžęs, jog bus kreiptasi į teismo psichiatrijos tarnybą.

Anot prokuroro, nužudytoji sirgo sunkiomis ligomis, nevaikščiojo, tad A.J. buvo priverstas ją nuolat slaugyti.

Įtarimas, kad vyras galėjo nužudyti savo motiną, kilo jo draugams, kai šie bendravo su įtariamuoju per socialinius tinklus bei mobiliuoju telefonu. Būtent A.J. draugai ir kreipėsi į policiją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įtariamasis atvestas į teismą
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Įtariamasis atvestas į teismą

Tikėtina, jog nužudyta motina buvo ne šeštadienį, o kelios dienos prieš. Pirminiais duomenimis, ketvirtadienį. Įtariamasis savaitgalį sulaikytas bute.

Teisėjas Audrius Meilutis nutarė skirti įtariamajam A.J. kiek trumpesnį suėmimo terminą – 2 mėnesius.

Teismas, susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga, nustatė, kad yra atlikti tik pradiniai tyrimo veiksmai. Nutartyje pažymima, kad nėra apklausti asmenys, galintys turėti reikšmingos informacijos. Taip pat nesurasti visi tyrimui reikšmingi daiktai, negautos specialistų išvados.

Aukštąjį išsilavinimą turintis A.J. prisipažino įvykdęs nusikaltimą, dėl to nuoširdžiai gailisi. Anksčiau jis nebuvo teistas. Teismui vyras prisipažino savo veiksmais norėjęs išvaduoti daugiau nei penkerius merus prižiūrimą sergančią motiną iš kančių. Pastaruoju metu įtariamasis niekur nedirbo.

„Nors nusikaltimu įtariamas vyras savo kaltę pripažino, tačiau įvertinus nusikaltimo sunkumą ir aplinkybes, tikėtina, kad įtariamasis gali trukdyti procesui, bandyti paveikti liudytojus, paslėpti ar sunaikinti daiktus“, – suėmimo skyrimo motyvus vardijo teisėjas A.Meilutis.

Teismui apklausiant įtariamąjį kilo abejonių dėl pastarojo psichinės sveikatos būklės. Ją tyrimo metu vertins ekspertai.

Pirminiais duomenimis, sunkiai apgirtęs (2,49 prom.) sūnus motiną uždusino ant veido prispaudęs pagalvę.

15min nuotr./Butas Kaune, kuriame, įtariama, sūnus nužudė motiną
15min nuotr./Butas Kaune, kuriame, įtariama, sūnus nužudė motiną

„Matydavome jį retai. Nelabai bendravo. Sunkiai vaikščiojo. Dažnai grįždavo į namus taksi. Jį matydavome tik vakarais, tad negaliu pasakyti net to, ar dirbdavo kur. Agresyvumo jokio nepastebėjau. Pasisveikindavome ir tiek“, – teigė nužudytosios kaimynas Žilvinas.

Paklaustas, ar nustebino jį toks įvykis jų laiptinėje, vyras atsakė, kad, sužinojęs apie nužudymą, iškart įtarė šį asmenį: „Ne dėl to, kad jis buvo kažkoks blogas. Tiesiog gyveno juk kartu su mama. Šią per dvejus metus išėjusią iš namų esu matęs gal dukart. Manau, nevisiškai psichiškai sveika buvo moteriškė.“

Pasak kaimynų, girto įtariamojo jie nėra matę. Tiesa, alkoholio kvapą prasilenkiant jie buvo užuodę ne kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius