Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno eglės padegėjas tapo „Farų“ laidos „herojumi“: „Grinčą“ tramdė 6 pareigūnai

Gruodžio 4 dieną Kauno gyventojams šventinės nuotaikos trumpam subliuško – buvo padegta pagrindinė miesto Kalėdų eglutė. Piktadarys šį veiksmą planavo iš anksto, o vos įvykdęs savo „žygį“ spruko iš įvykio vietos. Vis dėlto pareigūnai neilgai trukus jį sučiupo. Vyras dar bandė išsilaisvinti iš pareigūnų gniaužtų, bet jėgos buvo nelygios: galiausiai „Grinčas“ pasodintas į pareigūnų automobilį, kur nebepratarė nė žodžio. Dramatiškos sulaikymo akimirkos fiksuotos TV laidoje.
Sulaikymo epizodas
Sulaikymo epizodas / Kadras iš „Farų“ filmuotos medžiagos

Visa įnirtingos nakties sumaištis buvo užfiksuota laidoje „Farai“. Kauniečiai, savo ruožtu, filmavo vaizdą Rotušės aikštėje. Kol liepsnų liežuviai nebuvo įsisiautėję, žmonės eglę bandė gesinti savais gesintuvais, tačiau jau buvo per vėlu.

Pagrindinė miesto eglutė buvo padegta vos po savaitės nuo jos įžiebimo.

Apie gaisrą viduryje Rotušės aikštės pranešimą gavę ugniagesiai atvyko vos per keletą minučių ir skubėjo gesinti pokšinčią eglę. Galiausiai ją užgesinus, visa aikštė paskendo dūmuose.

Po rėkimo – tylos įžadai

Tuo tarpu policija gavo pranešimą apie galimą padegėją, kuris pasišalino „Mitsubishi“ automobiliu. Pareigūnams pranešta, kad transporto priemonė žymėta užsienietiškais numeriais ir po keleto minučių nuo padegimo A.Juozapavičiaus prospekte policija jau vijosi mėlyną „Mitsubishi“, kurio vairuotojas ignoravo garsinius bei šviesos signalus ir nė neketino paklusti pareigūnų reikalavimams.

VIDEO: 15min skaitytojai užfiksavo Kauno Kalėdų eglės gaisrą

Kaip buvo rodoma „Faruose“, tuojau vieno padegėjo gaudyti atskriejo visi netoliese buvę policijos ekipažai. Apsuptas „Mitsubishi“ neturėjo kitos išeities, kaip tik sustoti.

Vos automobilis sustojo, pareigūnai šoko atidarinėti pastarojo durų, tačiau vairuotojas pasidavė ne iškart – jis ėmė važiuoti atbulas ir uždarė dureles, taip kliudydamas vieno iš pareigūnų ranką.

Ir jau galutinai sustabdžius automobilį kilo dar didesnis chaosas, mat pats prie „Mitsubishi“ automobilio vairo sėdėjęs vyras pradėjo šaukti pareigūnams: „Nušausiu!“.

Galiausiai, nors ir stipriai įsitvėrusį, pareigūnams Kauno „Grinčą“ pavyko ištraukti iš automobilio ir jis kaipmat buvo parverstas ant žemės, o rankos surakintos antrankiais.

Skriedamas iš aikštės automobiliu, įtariamasis padegėjas, anot liudininko, vos nepartrenkė ten vaikščiojusio žmogaus.

Apžiūrėjus sulaikytojo automobilį, jame buvo jaučiamas benzino kvapas, rasta ir plastikinė tara.

Tuoj įsodintas į pareigūnų automobilio kamerą, įtariamasis, atrodo, prarado kalbos dovaną, neatsakė į klausimą, ką padarė, o vėliau prakalbo minimaliai – į pareigūno paklausimą, ar žino, kodėl yra sulaikytas, vyras atsakė nežinantis. Sakė, kad prie eglutės taip pat nieko nedaręs, o paklaustas, kodėl nestojo ištarė: „Važiavau, ką aš žinau...“.

Sulaikytas vyras buvo nuvežtas į gydymo įstaigą. Vis dėlto ten taip pat jis laikėsi tylos įžadų – pareigūnui jį apieškant neišsidavė, kodėl nusprendė šaukti pareigūnams „nušausiu“, jiems reikalaujant nestabdė vairuojamo automobilio ir sudegino eglutę. Pareigūno paklaustas, ar supranta, ką kalba, palingavo galva, tačiau pasakė tiesiog nenorįs kalbėti.

Narsūs jaunuoliai bandė išgelbėti Kalėdas

Gydymo įstaigoje palikę įtariamąjį, pareigūnai sugrįžo į įvykio vietą. Čia ugniagesiai vis dar budėjo prie sudegusios Kalėdų eglutės, o patruliai pradėjo kalbinti įvykį mačiusius ir jame dalyvavusius liudininkus.

Viską matę jaunuoliai tuojau prisistatė prie atvykusių pareigūnų ir pradėjo pasakoti, kad į Rotušės aikštę automobiliu atvykęs vyras pasiėmęs bakelį benzino pradėjo laistyti juo eglę ir iškart ją padegė.

Nors, pasak liudininkų, vienas jaunuolis padegėją pargriovė, o atbėgęs kitas vaikinas stengėsi laikyti padegėją, abiem pasipriešinęs, šis sugebėjo pasprukti ir įšokęs į automobilį greit išvažiavo. Vienas vaikinų paminėjo, kad skriedamas iš aikštės vyras vos nepartrenkė ten vaikščiojusio žmogaus.

PAGD nuotr./Sudegusi Kauno eglutė
PAGD nuotr./Sudegusi Kauno eglutė

Liudijimus patvirtino ant vieno iš greta Rotušės stovinčių pastatų įmontuota vaizdo stebėjimo kamera. Joje buvo matyti, kaip „Mitsubishi“ atvažiuoja į patį Rotušės aikštės vidurį ir sustoja prie pat miesto Kalėdų eglės.

Nepaisant to, kad aikštėje vaikštinėja žmonės, Kalėdų dvasią Kauno širdyje sunaikinti pasiruošęs piktadarys iš automobilio išsitraukia baltą benzino bakelį ir ramiu žingsniu žygiuoja link eglės.

Jau po kelių akimirkų kameroje matomas šviesos blyksnis – eglę apima liepsna.

Jaunuoliai sulaikyti padegėją bandė jam jau belipant į automobilį, tuomet prasidėjo grumtynės, o greta buvę ir konflikto priežasties nesupratę žmonės pradėjo skirti besimušančius vyrus, todėl eglutę padegęs vyras rado progą sprukti.

Prie eglutės – įkalčiai

Ugniagesiai prie žaliaskarės aptiko įkalčių – plastikinės talpos likučių ir žiebtuvėlį. Vienas iš baisų gaisrą gesinusių ugniagesių teigė, kad gesinant eglutę niekaip nenustojo degti liepsna. Ir tik vėliau suprato, kad vyras padegė ir talpą, kurioje buvo įpiltas benzinas, o ją pačią paspyrė po eglute.

Padegta Kauno Kalėdų eglė
Padegta Kauno Kalėdų eglė

„Turi turėti daug drąsos ir turi labai nepatikti Kalėdos“, – pastebėjimu pasidalijo vienas įvykyje dalyvavęs pareigūnas.

Policija savo ruožtu pradėjo ikiteisminį tyrimą, o kauniečiai gali džiaugtis atstatyta egle ir pilietiškais miestiečiais, tramdžiusius „Grinčą“, kuris bandė pavogti jų Kalėdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius