Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno oro uoste veikusių kavinių vadovė atlygino žalą valstybei – 24 tūkst. eurų

Neoficialų darbo užmokestį darbuotojams mokėjusi kavinių vadovė pripažino savo kaltę ir valstybei atlygino padarytą žalą – beveik 24 tūkst. eurų. Kauno apygardos prokuratūros prokurorė priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą pagal laidavimą, – pranešimu spaudai informuoja Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).
Kauno oro uostas
Kauno oro uostas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Kauno oro uoste veikusių kavinių vadovė buvo įtariama buhalterinėje apskaitoje neapskaičiusi 14 darbuotojų mokėto neoficialaus darbo užmokesčio.

FNTT pareigūnai suskaičiavo, kad per trejus metus galėjo būti išmokėta beveik 27 tūkst. eurų vokeliuose, siekiant išvengti mokesčių valstybei.

Nesumokėtų mokesčių bendra suma siekė beveik 24 tūkst. eurų.

Atliekant tyrimą kavinių vadovei buvo pareikšti įtarimai dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo bei neteisingų duomenų apie pajamas teikimo.

Įtariamoji savo kaltę pripažino ir savanoriškai atlygino padarytą žalą, todėl Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą pagal laidavimą.

Asmuo teismo gali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, jeigu jis pirmą kartą padarė nusikalstamą veiką, visiškai pripažino savo kaltę ir gailisi padaręs nusikalstamą veiką, bent iš dalies atlygino ar pašalino padarytą žalą arba įsipareigojo ją atlyginti, jeigu ji buvo padaryta.

Prasidėjus FNTT kratoms įmonėje, šią istoriją 2020 metų sausį aprašė ir 15min: FNTT atliko kratas Kauno oro uosto kavinėse: dirbo mergina, neturinti leidimo gyventi Lietuvoje?

Apie FNTT vykdomas kratas oro uosto kavinėse 15min tuomet pranešė viešai prisistatyti nepanoręs asmuo.

Į FNTT, šaltinio teigimu, 2019 metais kreipėsi ne vienas bendrovės darbuotojas, po kreipimosi buvo pradėtas tyrimas. Iš pradžių FNTT pareigūnai apsilankė nesterilioje (patekimui nereikalingas specialus oro uosto leidimas) zonoje – atvykimo salėje veikiančiame restoranėlyje. Tuomet, gavę leidimą, ėjo atlikti patikrų ir į sterilią zoną.

15min šaltinis užsiminė, kad FNTT turėtų tirti ir tai, ar „A ir M“ įmonės Kauno oro uosto padalinyje kurį laiką nedirbo oficialiai neįdarbinta ir leidimo gyventi Lietuvoje neturinti užsienietė darbuotoja. Pasak šaltinio, ši mergina, pasibaigus leidimui gyventi Lietuvoje, buvo „išdarbinta“, tačiau toliau dirbo neoficialiai, turėjo oro uosto leidimą patekti į sterilią zoną, kol galiausiai buvo atleista.

Žurnalistei pavyko pasikalbinti šią užsienietę.

„Nežinau, kaip jie įdarbino mane, bet neturėjau leidimo. Sakiau jiems, kad keletą mėnesių jo tikrai nebus. Paklausiau, ar galima. Pasakė: „Gerai, sutariam“. Leidimo negavau, bet dirbau iki 2019 metų balandžio. Darbo grafikuose visur buvau. Turėjau vizą, turėjau oro uosto išduotą leidimą. Tuomet 2019 metų balandį mane atleido“, – tuomet 15min paaiškino šaltinio paminėta darbuotoja iš užsienio.

15min 2020 metų pradžioje susisiekė su „A ir M“ bendrovės vadove Jurgita Kiškiene. Ši atsisakė komentuoti situaciją.

Prasidėjus FNTT tyrimui Kauno oro uoste veikė penki įmonei „A ir M“ priklausantys maitinimo taškai – „Coffee & Snacks“ kavinė, pardavimų automatai ir trys „Thierry“ kepyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius