Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija klausia: ar nenukentėjote nuo šios sukčiams talkinančios moters?

Vasario 3 d. su kauniete susisiekė telefoniniai sukčiai, kurie pareikalavo pinigų už neva tai jos giminaitės sužalotos moters gydymą. Į namus sutartos sumos paimti atėjusi sukčių talkininkė buvo sulaikyta policijos pareigūnų. Gal ir jūs nukentėjote nuo šios moters?
Sukčiavimu įtariama moteris
Sukčiavimu įtariama moteris / Kauno apskrities VPK nuotr.

Vasario 3 d. su nukentėjusiąja susisiekė galimai moters balsu kalbėjęs vyriškis, kaip įtariama, skambinęs iš įkalinimo įstaigos. Jis nurodė, kad nukentėjusiosios giminaitė sužalojo garbaus amžiaus moterį, kuriai atliekama operacija, – informuoja Kauno apskrities policija.

Pokalbį kiek vėliau tęsė kitas vyriškis, kuris prisistatė chirurgu. Šis vyras paaiškino, jog už operaciją reikia sumokėti 3 000 eurų, kad sužalotosios artimieji dėl įvykio nesikreiptų į policiją. Pasakyta, jog pinigus paimti atvyks sužalotosios giminaitė. Telefonu nukentėjusiajai buvo nurodyta nepadėti ragelio ir surašyti protokolą.

Tą pačią dieną į Kaune esančius namus atvyko tariama giminaitė, pasirašė protokolą ir paėmusi pinigus ketino pasišalinti, tačiau buvo operatyviai sulaikyta policijos pareigūnų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ajame skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo sukčiauti.

Moteriai, gimusiai 1989 m., už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Asmenis, galimai taip pat nukentėjusius nuo šios moters, prašoma kreiptis į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais (8 37) 30 33 36, (8 37) 303 450.

Policijos pareigūnai primena, kad niekuomet neatskleistumėte telefonu asmeninių duomenų, banko sąskaitos duomenų. Taip pat neatiduokite savo pinigų nepažįstamiems asmenims. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, neskubėkite vykdyti jų prašymų ir nedelsiant skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius