-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno policija surengė 12 patikrinimų: už nelegalias cigaretes gresia ir 4 000 eurų bauda

Kauno apskrities policijos pareigūnai, siekdami užkardyti teisės pažeidimus, susijusius su nelegalia prekyba alkoholiniais gėrimais bei kontrabandinėmis cigaretėmis, itin aktyviai vykdo įvairias policines priemones. Kiek mažiau nei per mėnesį jau rasta daugiau nei 1 500 pakelių nelegalių cigarečių ir nustatytas ne vienas asmuo, užsiimantis jų prekyba, – praneša Kauno apskrities policija.
Kauno policijos aptiktos nelegalios cigaretės
Kauno policijos aptiktos nelegalios cigaretės / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos pareigūnai liepos 4-10 dienomis atliko 12 patikrinimų, kurių metu Kaune, Siūlų ir Partizanų gatvėse, nustatyti asmenys, besiverčiantys nelegalia alkoholio ir kontrabandinių cigarečių prekyba. Rasta 12 pakelių kontrabandinių cigarečių ir 2 litrai skysčio, turinčio alkoholio kvapą.

Kauno apskrities VPK nuotr./Kauno policijos aptiktos nelegalios cigaretės
Kauno apskrities VPK nuotr./Kauno policijos aptiktos nelegalios cigaretės

Taip pat birželio mėnesį Kauno apskrities VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai, atlikę patikrinimą pagal turimą informaciją, gamybinėse patalpose aptiko ir paėmė 1 575 pakelius cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos nustatyta tvarka. Manoma, kad šios cigaretės būdavo įsigyjamos iš vilkikų vairuotojų, vykdančių krovinių pervežimą į Baltarusiją, Rusiją ar Ukrainą.

Dėl šio įvykio pradėta administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 209 str. Už tai numatoma bauda iki 4 000 eurų su paimtų cigarečių konfiskavimu.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius