Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 11 /10:28

Kauno policijos skandale D.Karalukas liks suimtas 15 parų: „Jaučiamės gerai, viskas gerai“

Kaip ir ketvirtadienio popietę, taip ir penktadienio rytą į teismą sostinėje atvestas Kauno apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos (ENTV) trečiojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas. Buvo sprendžiamas esminis klausimas – ar nusikalstamais ryšiais įtariamą aukštą pareigūną būtina laikyti suimtą?Ikiteisminio tyrimo teisėjos vertimu – įtariamuoju tapęs policininkas būdamas laisvės gali pakenkti bylai, tad jis paliktas už grotų.
Penktadienį – pakartotinis bandymas teisme suimti Donatą Karaluką
Donatas Karalukas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į teismą kaip į darbą.

Taip nelinksmai, tiksint paskutinėms valandoms iš 48 valandų jo pirminio sulaikymo termino, galima pajuokauti apie svarbų Kauno policininką Donatą Karaluką. Penktadienio vizitas į teismą jam neatnešė nieko gero: leista 15 parų laikyti jį suimtą.

Įtariamas dėl senos nuodėmės

„Jaučiamės gerai, viskas gerai. Bus matyt“, – dar prieš posėdį sakė D.Karalukas, nusistebėjęs, kad jam mesti įtarimai susiję su 2016–2017 m. įvykiais.

VIDEO: Donato Karaluko komentaras prieš teismo posėdį

Aukštas pareigas einantis pareigūnas atsidūrė policijos korupcijos skandalo centre, prokuratūra trečiadienio rytą darbe sulaikytą skyriaus viršininką ir toliau siekia laikyti suimtą. Išvakarėse D.Karalukas jau buvo atvežtas į Vilniaus miesto apylinkės teismą, bet jo valios nesužinojo.

VIDEO: Kauno policininkas Vilniaus teisme: be antrankių ir be komentarų

Teikimą dėl griežčiausios kardomosios priemonės šiam įtariamam turėjęs nagrinėti teisėjas nusišalino, pripažinęs savo asmeninį ryšį su D.Karaluką ginančiu advokatu.

VIDEO: D.Karaluko advokato komentaras po teismo posėdžio

Šįryt teisėja jau kita (Beatričė Bakanauskaitė), bet esminiai klausimas tas pats: ar yra bent vienas realus pagrindas, dėl kurio Kauno policijos ENTV trečiojo skyriaus viršininkas ir toliau turėtų leisti laiką už grotų.

Penktadienį posėdis dėl kardomųjų priemonių skyrimo už uždarų durų tęsėsi beveik dvi valandas. Po posėdžio D.Karalukas vėl išvežtas į areštinę. Jo advokatas pranešė, kad prokuratūros prašymą dėl trijų mėnesių trukmės suėmimo teismas tenkino iš dalies, nustatydamas 15 parų griežčiausios kardomosios priemonės terminą.

VIDEO: Advokatas A.Blaževičius komentavo jo ginamojo policininko D.Karaluko suėmimą

Šiandienė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjos B.Bakanauskaitės nutartis jau vykdoma, tačiau per kitą savaitę dar gali būti apskųsta. Advokatas sakė nesutinkantis, kad jo ginamasis laisvėje gali trukdyti bylos tyrimui, tad apeliaciją žada parengti.

Atliekant ikiteisminį tyrimą sulaikytas ir buvęs pareigūnas. Jo tapatybės policijos atstovai neatskleidžia, jų teigimu, šis įtariamasis buvo pažįstamas su D. Karaluku.

Portalas lrytas.lt penktadienį pavakare paskelbė, kad tai yra buvęs Kauno policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Aurelijus Banys.

A.Banys buvo sulaikytas „Ekskomisarų biuro“ Kauno būstinėje. Naujieną apie sulaikymą patvirtino šios saugos tarnybos prezidentas Arvidas Januška.

Kauno policiją sukrėtė skandalas

Kaip skelbta, šią savaitę Kauno policiją sukrėtė neregėtas korupcijos skandalas. Kaune sulaikyti asmenys, kelerius metus organizavę nelegalų alkoholio verslą bei prekybą vogtomis automobilių detalėmis. Kartu su jais sulaikyti ir Kauno apskrities VPK padalinio vadovas Donatas Karalukas bei buvęs Kauno apskrities vieno iš padalinių vadovas, galimai žinoję apie šią nelegalią veiklą. Pranešta, kad nušalinta apskrities policijos vadovybė, vadovauti laikinai atsiųstas Imuniteto tarnybos vadovas Elanas Jablonskas.

BNS žiniomis, yra ne vienas kyšio priėmimo epizodas. Įtariama, kad tai yra sisteminės korupcijos požymiai.

D.Karaluko advokato A.Blaževičiaus teigimu, jo ginamasis kaltės nepripažįsta.

D.Karalukas dirbo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininku, jis darbo vietoje sulaikytas trečiadienį.

Šią savaitę sulaikyti 9 asmenys, įtariami organizavę nelegalų alkoholio verslą ir prekybą vogtomis automobilių detalėmis.

Atliekant ikiteisminį tyrimą sulaikytas ir buvęs pareigūnas. Jo tapatybės policijos atstovai neatskleidžia, jų teigimu, šis įtariamasis buvo pažįstamas su D.Karaluku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius