-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdoje sulaikyti įtariami turto prievartautojai ir padegėjai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai sulaikė asmenis, įtariamus turto prievartavimu ir pasikėsinimu tyčia sugadinti turtą visuotinai pavojingu būdu.
Klaipėdoje sulaikyti asmenys, įtariami turto prievartavimu ir pasikėsinimu padegti svetimą turtą.
Klaipėdoje sulaikyti asmenys, įtariami turto prievartavimu ir pasikėsinimu padegti svetimą turtą. / Klaipėdos AVPK nuotr.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas Klaipėdos miesto policijos komisariate, liepos mėn. gavus nukentėjusiojo asmens pareiškimą dėl bandymo padegti gyvenamąjį namą Klaipėdoje bei jo kieme stovėjusį vienai uostamiesčio įmonių priklausantį automobilį.

Liepos mėnesį Klaipėdoje, Bijūnų g., Klaipėdos miesto PK ir KPONTV pareigūnai sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamą 35 m. amžiaus, niekur nedirbantį, vyriškį, anksčiau teistą už neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, turint tikslą jas platinti, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Atlikus kratą šio asmens gyvenamojoje vietoje, rasta apie 50 g psichotropinės medžiagos – amfetamino ir narkotinės medžiagos – kanapių.

Tolesnio tyrimo metu paaiškėjus, kad iš nukentėjusiojo buvo prievartaujamas turtas, tyrimą perėmė Klaipėdos apskrities VPK KPONTV. Įtariama, kad trys (48 m. ir 52 m. amžiaus bei jau minėtas 35 m. amžiaus) bendrininkai, neturėdami teisėto pagrindo, dėl neva neįvykusio sandorio, prievartavo didelės vertės turtą iš nukentėjusiojo, jį sistemingai baugino, naudodami psichinę prievartą, bei pasikėsino tyčia sugadinti pastarojo turtą visuotinai pavojingu būdu.

2020 m. vasario mėn. įtariama vienas iš bendrininkų akmenimis apmėtė nukentėjusiojo gyvenamojo namo kieme stovėjusius du automobilius.

Be to, įtariama, kad minėti asmenys kovo mėnesį išklijavo popieriaus lapus su nukentėjusiojo atvaizdu, telefono numeriu bei šmeižiančiu tekstu nukentėjusiojo gyvenamosios vietos rajone.

VIDEO: Klaipėdoje sulaikyti asmenys, įtariami turto prievartavimu ir pasikėsinimu padegti svetimą turtą

Liepos mėnesį įtariama vienas iš bendrininkų metė padegamąjį užtaisą į nukentėjusiojo namo kiemą, taip pasikėsindamas padegti gyvenamąjį namą bei kieme stovėjusį įmonės automobilį, tačiau laimei, padegamajam užtaisui neužsiliepsnojus, buvo apgadintas tik automobilis.

Tęsiant tyrimo veiksmus, rugsėjo mėnesį Klaipėdoje, Birutės g., sulaikytas 52 m. amžiaus klaipėdietis. Atlikus kratą asmens gyvenamojoje vietoje, rasta mačetė su dėklu, 14 peilių, nunčiakai.

Šis vienoje iš Mažeikių įmonių dirbantis vyriškis teisėsaugai žinomas, anksčiau teistas už sprogstamųjų medžiagų laikymą ir realizavimą, sukčiavimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą, dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu.

Tą pačią dieną Klaipėdoje, Lazdynų g., sulaikytas 48 m. amžiaus, anksčiau neteistas, Klaipėdos miesto gyventojas. Kratos metu pastarojo gyvenamojoje vietoje rastas pistoletas su duslintuvu, pneumatinis šautuvas, revolveris su panaikintu pavadinimu bei numeriu, su 9 šoviniais būgne, 87 šoviniai, 2 signalinės raketos, metalinė teleskopinė lazda bei įtariama kanapės. Kratų metu paimtiems objektams paskirtos užduotys atlikti tyrimus.

Visi trys įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau dviem įtariamiesiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Trečiam įtariamajam paskirtas dokumentų paėmimas ir namų areštas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu, baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už žmogaus terorizavimą grasinant susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą sveikatai ar turtui veiką arba sistemingą bauginimą panaudojant psichinę prievartą, numatytas laisvės atėmimas iki 4 metų.

Už didelės vertės turto prievartavimą dalyvaujant organizuotoje grupėje, numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius