-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos Žvejų rūmuose kilo gaisras, atšaukiami visi savaitgalio renginiai

Klaipėdos Žvejų rūmuose ankstų ketvirtadienio rytą buvo kilęs gaisras, dėl pasklidusių dūmų ir smalkių kelioms dienoms atšaukiami renginiai.
V.Pru
Asociatyvi iliustracija: spektaklis Klaipėdos Žvejų rūmuose. / Klaipėdos VMT nuotr.

Kaip BNS sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Aurelija Maslauskienė, pranešimas apie kilusį gaisrą gautas apie 7.11 valandą. Jis kilo techninėse patalpose.

„Žiūrovų didžiojoje salėje, kur yra scena ir sėdimosios vietos, virš balkono yra techninės patalpos, kuriose buvo elektros skydinė. Pirminė versija, labiausiai tikėtina, kad (gaisras) kilo iš elektros skydinės.

Patalpos stipriai apgadintos, uždūmintos. Darbus sunkino tai, kad buvo nežinia, kur tas židinys, o dėl ventiliacijos sistemos buvo nerimas, kad išplis“, – teigė A. Maslauskienė.

Visi Žvejų rūmai gavo dūmų, įsigėrė kiliminės dangos, sėdynės. Dabar vėdinsime, paskui valysime. Nenorime rizikuoti žmonių sveikata.

Gaisrą kiek po 8 val. ugniagesiams pavyko likviduoti. Žmonės nenukentėjo.

Įvykio vietoje dirba pareigūnai, kurie aiškinasi gaisro priežastis.

Kaip BNS sakė Žvejų rūmų direktorius Alvydas Lenkauskas, gaisro metu užsidegė 40 metų senumo lempinis generatorius. Dėl uždūminimo kelioms dienoms bus atšaukti renginiai.

„Visi Žvejų rūmai gavo dūmų, įsigėrė kiliminės dangos, sėdynės. Dabar vėdinsime, paskui valysime. Nenorime rizikuoti žmonių sveikata, daug smarvės, dūmų, nežinom kaip čia bus. Priešgaisrinė tarnyba griežtai patarė nežaisti su žmonių gyvybėmis“, – teigė vadovas.

Penktadienio vakarą Žvejų rūmuose turėjo vykti festivalio „Plartforma“ renginys, šeštadienį – Ukrainos trupė „Kyiv Grand Ballet“ su baletu „Romeo ir Džuljeta“, sekmadienį – jaunimo spektaklis.

Patalpa, kurioje kilo gaisras, anot A. Lenkausko, buvo skirta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro daiktų sandėliavimui. Sudegė įvairūs smulkūs daiktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius