Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokaino įsigijimu kaltinamas vyras teigia, kad kaltę prisiimti jo paprašė pažįstamas

Kaip informavo bylą nagrinėjantis Šiaulių apygardos teismas, beveik 276 gramų kokaino įsigijimu kaltinamas vyras savo atsakomybės nepripažįsta, kratosi įkalčių ir teigia, kad kaltę prisiimti jo paprašė kaltu važiavęs vyras, kuris už tai pasiūlė 100 tūkst. eurų.
Kokaino „takeliai“
Kokaino „takeliai“ / 123RF.com nuotr.

34-erių metų vyras baudžiamojoje byloje yra kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Pirmadienį vykusiame posėdyje parodymus davė liudytojai ir pats kaltinamasis Modestas Norvaiša. Iki kito, rudenį vyksiančio posėdžio, prokurorė įpareigota pateikti papildomos medžiagos.

Į artimiausią teismo posėdį valstybės kaltinimą byloje palaikančią prokurorę teismas įpareigojo pateikti papildomos atitinkamos medžiagos.

Bylos duomenimis, vyras kaltinamas tuo, kad jis neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno labai didelį kiekį – 275,818 g narkotinės medžiagos – kokaino. Kaltinamajame akte nurodoma, jog šiaulietis 2018 metų gruodžio 5 dieną, apie 14 val. Klaipėdos mieste esančioje Debreceno gatvėje iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens, nenustatytu būdu neteisėtai įgijo du juodos spalvos plastikinius maišelius su labai dideliu kiekiu kokaino, kurį automobiliu „BMW X6“ gabeno į Šiaulius.

Tačiau tą pačią dieną automobilis netoli Šiaulių, ties Bubių kaimu buvo sustabdytas policijos pareigūnų, kurie šiuos narkotikus ir surado. Iš pradžių buvo rastas vienas plastikinis maišelis, po kurio laiko ir antras. Abu automobiliu važiavę vyrai buvo sulaikyti.

Policijos pareigūnai turėjo informacijos, apie asmenis, tarp kurių buvo ir dabar teisiamas vyras, kurie gali neteisėtai disponuoti labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, buvo atliekami teismo sankcionuoti kriminalinės žvalgybos veiksmai.

Kaip teisme liudijo vienas policijos pareigūnas, plastikinis juodos spalvos maišelis su kokainu buvo aptiktas giliai paslėptas daiktams skirtoje ertmėje, esančioje prie keleivio priekinės sėdynės. Policijos patrulis teigė, jog į įvykio vietą ilgai netrukus atvažiavo kinologas su šunimi, keturkojis greitai pažymėjęs minėtą vietą, kur ir buvo aptikti narkotikai.

Patrulis patikslino, kad prieš atliekant kratą kaltinamojo ir automobilį vairavusio kito vyro buvo paklausta, ar jie turi su savimi narkotikų, ar nėra narkotikų automobilyje. Sulaukę neigiamo atsakymo, policijos pareigūnai automobilį apžiūrėjo. Teisme liudijęs policininkas atkreipė dėmesį, jog sustabdyti vyrai tada atrodę susijaudinę. Teismo proceso dalyvių paprašytas apibudinti, kuo pasireiškęs vyrų susijaudinimas, policininkas atsakė, jog tuo momentu drebėję ne tik jų balsai, bet ir rankos. Teisme liudijęs „BMW X6“ vairavęs vyras neigė, jog tą dieną buvęs susijaudinęs.

Per ikiteisminį tyrimą kaltinamasis ir jo pažįstamas vyras, kurio šeimai priklausė minėtas automobilis, neigė, kad narkotikai priklauso jiems. Vyras paliudijo, jog lemtingąją dieną jis kaltinamojo paprašytas nuvežė jį į Klaipėda, kur šis turėjęs susitikti su savo pažįstamu. Pasak liudytojo, tada jie sustoję Debreceno gatvėje, vyras išlipo iš automobilio ir kažkur nuėjo. Sugrįžo po maždaug 10 minučių.

Liudytojas tvirtino, jog per tą laiką jis iš mašinos išlipęs nebuvo. Dar patikslino, jog parėjęs narkotikų platinimu dabar kaltinamas vyras į minėtą daiktams skirtą ertmę pasidėjo savo pirštines, dar matęs, kad jis parsinešė juodą paketą. Liudytojas pabrėžė, jog su jo mašinoje rastais narkotikais jis niekaip nesusijęs.

Šiandien teismui parodymus davė ir pats kaltinamasis M.Norvaiša, kuris patvirtino, jog 2018 metų gruodžio 5 dieną su savo pažįstamu iš tiesų vyko į Klaipėda neva apžiūrėti vietos, kur galima būtų sutikti Naujuosius metus. Vyras teigė, jog važiuojant atgal į Šiaulius, jie sustoję vienoje degalinėje, kur pažįstamasis jam pasiūlęs pavartoti kokaino. Anot kaltinamojo, tada kokaino miltelius jis padalijęs ant savo mobiliojo telefono. Ilgai netrukus vyrai tęsė kelionę į namus, tačiau po kelių valandų jų kelionę nutraukė policijos patruliai.

Kaltinamasis teisme teigė, jog po to, kai abu buvo paleisti į laisvę, jo pažįstamas jam pasiūlęs visą kaltę dėl narkotikų prisiimti sau, už tai pažadėdamas 100 tūkst. eurų. Anot vyro, jo pažįstamas dar pažadėjo, jog per tą laiką, kol jis atlikinės bausmę, kiekvieną mėnesį jam siųs po 500 eurų. Į kitus proceso dalyvių klausimu kaltinamasis atsakymų nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius