Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokaino kontrabandos byloje Šiauliuose teisiamam estui prašoma skirti tik baudą

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje, kurioje 37 metų Estijos pilietis Kenas Milleris kaltinamas narkotinių priemonių kontrabanda, baigtas įrodymų tyrimas, pasakytos baigiamosios kalbos, paskutinis žodis suteiktas kaltinamajam. Byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.
Klaipėdoje baigtas galimo kokaino platinimo lošimo namuose tyrimas
Asociatyvi iliustracija / Klaipėdos VPK nuotr.

Teismo procese užsienietis dalyvavo būdamas savo gimtajame Taline. K.Milleris anksčiau neteistas.

Nuosprendį jam numatoma skelbti gegužę.

Lietuvos pareigūnų tarnybinis šuo esto BMW automobilyje padėjo aptikti šiek tiek kokaino.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų spalio 4-osios vėlų vakarą, kai K.Millerio automobilis BMW kirto Lietuvos–Latvijos valstybinę sieną.

Svečio automobilis buvo sustabdytas ir apžiūrėtas ties Kalvių kaimų, esančiu Joniškio rajone, apie 300 metrų nuo valstybės sienos. Lietuvos pareigūnų tarnybinis šuo mašinoje padėjo aptikti narkotinę medžiagą – 0,1572 g kokaino. Vienas plastiko maišelis su narkotikais rastas po kilimėliu automobilio salono keleivio vietoje, kitas – vairuotojo piniginėje.

Ikiteisminio tyrimo metu užsienietis prisipažino, kad narkotikai priklauso jam. Estas teigė, jog kokainą sau įsigijo tų pačių metų spalio 3-ąją Taline iš nepažįstamo asmens.

Kaltinamasis sakė žinojęs, kad narkotikų pervežimas per Lietuvos Respublikos valstybės sieną užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Dėl padaryto nusikaltimo užsienietis teigė nuoširdžiai gailįsis, prašė už padarytą nusikalimą jam skirti baudą. Svečias pridūrė, jog lemtingąją dieną su draugu vyko į Tauragę pirkti automobilio. K.Milleris patikslino, jog nesupranta rusiškai, tad draugas į Lietuvą važiavo kartu padėti jam su mašinų pardavėjais susikalbėti rusų kalba.

Dėl COVID-19 pandemijos įvestų judėjimo ribojimų tarp valstybių, buvo nuspręsta bylą nagrinėti nuotoliniu būdu naudojant vaizdo konferencijų programą ZOOM. Estijos piliečiui iš lietuvių kalbos buvo verčiama į estų kalbą.

Teisme K.Milleris savo kaltę pripažino visiškai, paaiškino įvykio aplinkybes, atsakė į teismo proceso dalyvių klausimus. Talino gyventojas sakė, jog labai gailisi dėl padarytos nusikalstamos veikos ir teismo prašė neskirti griežtos bausmės. Kaltinamasis teigė, jog augina vaiką, yra tėvystės atostogose, dabar neturintis darbo.

Valstybės kaltintojas konstatavo, jog K.Millerio padaryta nusikalstama veika yra įrodyta kaltinamojo, liudytojų parodymais, kita byloje surinkta medžiaga. Užsieniečio atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažintina tai, kad kaltinamasis pripažino savo kaltę.

Prokuroras teismo prašo K.Millerį pripažinti kaltu ir paskirti piniginę bausmę – 4900 eurų baudą.

Teismo posėdis, kuriame numatoma skelbti verdiktą, paskirtas gegužės 18 d., penktadienį anonsuojama Šiaulių apygardos teismo atstovo pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius