Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokaino turėjusiam telšiškiui smaginantis su nepilnametėmis, žmona parėjo namo su policininkais

Šiaulių apygardos teismas toliau nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje 32-ejų metų Telšių miesto gyventojas Julius Jankauskas kaltinamas narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimu nepilnamečiams, neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Per ikiteisminį tyrimą vyras kaltę neigė.
kokainas
Asociatyvi iliustracija

Narkotikų platinimo nepilnamečiams byloje tęsiama liudytojų apklausa.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2018 metų rugpjūčio 16–17 dienomis Telšių mieste, J.Jankausko bute. Rugpjūčio 16-osios vakarą pas Julių atėjo dvi nepilnametės.

Buto šeimininkas tuo metu namuose buvo vienas, kadangi sutuoktinė buvo išvykusi poilsiauti. Tyrimo metu nustatyta, kad buto šeimininkas viešnioms davė narkotinės medžiagos – kokaino, kurį jos traukė per nosį. Kaip vėliau ikiteisminio tyrimo metu liudijo viena nepilnametė, tada buvo vartojami ne tik narkotikai, bet ir alus, rūkalai.

Vidurnaktį kažkas pradėjo belstis į duris. Šeimininkas įtarė, kad grįžo žmona, tad viešnioms liepė slėptis balkone.

Apie vidurnaktį kažkas pradėjo belstis į duris, tačiau niekas jų neskubėjo atidaryti. J.Jankauskas įtaręs, kad tai gali būti jo žmona, merginoms liepė pasislėpti balkone. Jo įtarimai dėl netikėtai sugrįžusios sutuoktinės pasitvirtino, be to, atvyko ir policijos pareigūnai. Per bute atliktą kratą policijos pareigūnai rado nedidelį kiekį neteisėtai įgytos ir laikytos psichotropinės medžiagos, pasakojama Šiaulių apygardos teismo atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Byloje apklausiami liudytojai, vienos merginos kol kas apklausti nepavyksta, nes ši išvykusi į užsienį. J.Jankauskui pritaikyta kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra, vyras įpareigotas dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą, nebendrauti ir neieškoti ryšių su jo bute lemtingąjį vakarą buvusiomis merginomis.

Beje, J.Jankauskas buvo teistas ir anksčiau.

Į kitą teismo posėdį, kuris numatytas liepos 14 d. 9.00 val., toliau šaukiami liudytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius